Újabb módosítások a helyi autóbusz-menetrendben


2011-07-21 16:57:15  | cikk: mo  | 


Újabb módosítások a helyi autóbusz-menetrendben főképe
Pápa Város Önkormányzatának gazdasági bizottsága jóváhagyásával a Bakony Volán Zrt. újabb módosításokat vezet be a helyi járati menetrendben július 25-től. A menetrendi korrekció az 1-es, az 1/A, a 2-es, a 3-as, a 7-es és a 7-9-es számú vonalakat érinti. 

A lakosság részéről érkező bejelentések és a pápai székhellyel rendelkező nagyvállalatok, cégek észrevételei alapján módosul jövő hétfőtől a helyi autóbusz-menetrend. Sersztnyev Tamás forgalmi igazgató elmondta, túlnyomó többségben a munkábajárás valamint a vasárnapi istentiszteletek illetve misék rendje miatt kellett változtatásokat eszközölni a július 4-én életbe lépett és azóta többször módosított menetrenden. A forgalmi igazgató részletezte az egyes vonalakon végzett menetrend-korrekciókat, melyek jobbára időpont-változtatásokat és új buszpárok beállítását jelenti.

A részletes tájékoztató megtalálható hírportálunkon, a Bakony Volán Zrt. honlapján, Pápa város hivatalos weblapján és olvasható a Pápa Város Televízió képújságában. 

Redling József a 7-es, a 7-9-es és a 7-10-es vonalakon történő átszállási lehetőséggel kapcsolatban arról tájékoztatott, az egyvonalas bérletek – átszállási igény esetén – az említett vonalak mindegyikére érvényesek. A forgalmi üzemvezető hangsúlyozta, a menetjegyes utasok a 7-es, a 7-9-es és a 7-10-es vonalakon közlekedő autóbuszokon érvényesített menetjegyükkel átszállhatnak a Budai Nagy Antal utca – Vasútállomás között közlekedő helyi járatokra és e szakaszon újabb jegy megváltása nélkül továbbutazhatnak. A díjmentes átszállás feltétele azonban, hogy felszálláskor jeleznünk kell az autóbusz-vezető felé, hogy átszállással továbbkívánunk utazni. Így a jegy érvényesítése után a sofőr az aktuális dátummal látja el jegyünket, az átszállás után pedig – ami természetesen csak ugyanazon a napon történhet – a második autóbusz-vezető rájegyzéssel kezeli menetjegyünket – tudtuk meg Redling Józseftől.

A forgalmi üzemvezető azt is hangsúlyozta, a felmerülő igényeket továbbra is várják, azonban ezeket minél konkrétabban fogalmazzák meg. Minden bejelentő részére válaszlevélben adnak tájékoztatást. 
A szakemberek kérdésünkre elmondták, a jelenlegi, többször módosított helyi járati menetrend a többségi igényeket kiszolgálja. A menetrendet szeptemberig nem kívánják módosítani, az észrevételeket azonban továbbra is feldolgozzák.

- melléklet

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!