Készül a Deák Ferenc utcai csomópont


2011-07-21 12:13:49  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra, Tóth Ta  | 


Készül a Deák Ferenc utcai csomópont főképe
Bár az eső akadályozza némileg a munkát, az elmúlt napokban látványosan előrehaladtak a kivitelezők a Fő utca-Deák Ferenc utcai kereszteződés megújításával. A csomópont térburkolatot kap a régi Fő utcai zebrától egészen a Böröczky-domb kanyarodó ívéig és a Deák Ferenc utca torkolatáig. A szakemberek szürke bazalt és fehér gránit kövekből építik a kereszteződést. A Fő utcai zebrát e két kőből „rajzolták” meg, a Deák Ferenc utcából jobbra kisívben kikanyarodó járművek sávját fehér gránitkőből rakják ki, a sávot 20x20-as kockakövek választják el az úttest többi részétől, ami szürke bazaltkockákból van kirakva. A térburkolatot lezáró sávokat és a zebrát lineába rakták az építők, az úttest többi részén pedig legyező alakzatú a burkolat. A lezáró szakaszok köveinek közét misunggal töltötték ki, a kereszteződés többi részén pedig apró kavics a töltelék. A Böröczky-domb felőli oldalon a térkőburkolat követi a kanyarodó ív vonalát, így választva le a korlátozott forgalmú részt. Ebben a kereszteződésben – elkészülte után - mind a Fő utcán, mind pedig a Deák Ferenc utcán a gyalogosoknak lesz elsőbbsége, a Deák Ferenc utcából csak jobbra lehet majd kikanyarodni, a Fő utcára pedig csak az engedéllyel rendelkezők hajthatnak be. A beruházás egyébként a Tókert utca- Szabadság utca-Gróf út fejlesztése című Európai Uniós projekt keretében zajlik és hamarosan befejeződik, várhatóan a jövő hét végén. Ekkor ezt a kereszteződést, az új közlekedési rend szerint visszaadják a forgalomnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!