Elfogytak az élelmiszercsomagok


2011-07-20 11:05:07  | cikk: mo  | 


Elfogytak az élelmiszercsomagok főképe
Évente két alkalommal érkezik nagy mennyiségű élelmiszersegély-szállítmány Pápára a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közös szervezésében. Az Egyesített Szociális Intézmények (ESZI) Családsegítés munkatársai szervezett osztás keretében juttatják el az egységcsomagokat a rászorultakhoz. A csomagok elkészítésében  rendszeres szociális segélyben részesülők segédkeznek. 

Ma kezdődött az európai uniós élelmiszersegély program keretében városunkba érkezett élelmiszercsomagok szétosztása. Az 1 kg lisztből, 7 csomag tésztából, 5 csomag kekszből, 2 liter étolajból és 2 doboz vitaminból álló egységcsomagok átvételére a létminimum közelében élők és a kisnyugdíjasok jogosultak. Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője elmondta, az egy-két fős háztartások egy csomagot, a több fős családok pedig két egységcsomagot vihetnek haza.

Tavaly összesen 36 tonna segélyszállítmány érkezett, melyből 3161 család, mintegy 8677 fő részesült. A jelenlegi szállítmány 11707 kg élelmiszert tartalmaz. A Gondozási Központ vezetője hozzátette, bízik benne, hogy az őszi osztás alkalmával nagyobb mennyiség érkezik városunkba, hiszen a segélyprogram nagyon népszerű a rászorulók körében, egyre többen érkeznek az élelmiszerosztás helyszínére. 

Információink szerint az élelmiszerosztás rendkívül népszerű volt, olyannyira, hogy a Pápára érkezett mennyiség a mai nappal elfogyott. Így a meghirdetettel ellentétben holnap már nincs lehetőség az élelmiszercsomagok átvételére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!