Folyamatosan dolgoznak a menetrenden


2011-07-18 17:55:52  | cikk: mo  | 


A Pápa Város Önkormányzata és a Bakony Volán Zrt. szakemberei között szerdánként folytatott egyeztetések eredményesnek bizonyulnak, hiszen a július 4-vel életbe lépett új helyijáratú autóbuszmenetrendet azóta már többször módosították. Molnár István, a Városfejlesztési Osztály vezetője elmondta, folyamatosan érkeznek igények, tapasztalatok, észrevételek a lakosság részéről, melyeket feldolgozzák, majd lehetőség szerint beépítik a menetrendbe.
Az egyik sarkalatos probléma volt a Vajda lakótelep és a Tókert irányából a kórházhoz történő eljutás, hiszen - az új menetrend szerint - az utas ezt az útvonalat csak átszállással tudja megtenni. Az átszállások költségvonzatát csökkentendő a Bakony Volán Zrt. gyorsintézkedést dolgozott ki a problémára. 
- A 7-es, 9-es és 10-es járatokon a kórház és a vasútállomás irányába korábban meglévő átszállás nélküli utazás lehetősége megszűnt. Az átszállás nélküli közlekedést továbbra sem tudjuk garantálni, ellenben az átszállások költségvonzatát jelentősen csökkenti, hogy a 7-es, 9-es és 10-es vonalakon érkező utasok - további menetjegy megváltása nélkül - átszállhatnak a Budai Nagy Antal út illetve a vasútállomás viszonylatban közlekedő helyi járatokra – fogalmazta meg az intézkedés lényegét Redling József, a Bakony Volán Zrt. pápai forgalmi üzemvezetője.
Ezt a lehetőséget várhatóan július 25-től, vagyis jövő hétfőtől vehetik igénybe az utasok. 
A forgalmi üzemvezető arra is felhívta az utazóközönség figyelmét, hogy továbbra is bátran fogalmazzák meg érdeksérelmeiket, azonban mindezt a lehető legpontosabb, legkonkrétabb információkkal közöljék. 
- Nem elég tehát megfogalmazni azt a véleményt, hogy nem lehet munkába bejárni. Szükségünk van a következő információkra is pl.: milyen munkarendhez igazodóan, honnan, hova, mikor, milyen műszakbeosztás mellett, netán hétvégi munkavégzéssel kívánnak eljutni adott helyre– hívta fel a figyelmet Redling József. 
A véleményeket, észrevételeket folyamatosan dolgozza fel az önkormányzat és a Volán-társaság. A bejelentőknek egyéni válaszlevelet fogalmaznak meg, melyek gyűjteményét mind a Bakony Volán Zrt., mind pedig Pápa város hivatalos honlapján megjelentetik.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!