Győzelemmel rajtolt a Lombard Pápa


2011-07-16 22:05:57  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Győzelemmel rajtolt a Lombard Pápa főképe
Kilencedik alkalommal feszült egymásnak a két csapat, a kezdő sípszót megelőzően 4-4 volt a győzelmi arány, pontosztozkodás eddig nem született tehát a felek találkozásakor. Öt új játékos mindjárt a kezdőben találta magát a Lombardnál, Véber mester azonban nem számíthatott az egyik legígéretesebb igazolására, Sander Puri papírjai ugyanis nem érkeztek meg Magyarországra, a pápaiak szakvezetője így a 4-2-3-1-es felállást favorizálta.
A szokásos kezdeti puhatolózással indult a meccs, komoly lehetőség egyik oldalon sem alakult ki, bár a hazaiak többet birtokolták a labdát. A 18. percben az első gólhelyzet a mieink előtt adódott, egy szögletet Maric fejelt vissza, melyet Dlusztus bólintott kapura, a lila védők a gólvonalról tudtak tisztázni. A 20. percben első NB I-es találkozóján Lovrencsics szerezhetett volna gólt, ám mindkét lövése elakadt a védőkön. Tíz perccel később betaláltak Szűcs kapujába, egy bal oldali beadást követően Lázár találta el a kapufát, a kipattanót Takács lőtte be, szerencsére Oláh játékvezető les címén az asszisztens intésére érvénytelenítette a találatot. A 37. percben Maric kihagyta a kihagyhatatlant, Lovrencsics ügyesen fordult le emberéről, majd élesen középre tálalt, a szerb támadó két méterről azonban a felső kapufát találta el – óriási ziccer volt! Több esemény nem volt az első játékrészben, a pápaiak a mutatott játék alapján megérdemelték volna a vezetést. A szünetben nem volt csere. A 47. percben Szűcsnek kellett nyújtózkodnia, Kabát jobb alsóba tartó szabadrúgását ütötte szögletre a pápai portás. Az 53. percben újabb ordító vendég ziccer maradt ki Lovrencsics indította Nagyot a jobb oldalon, a középreadást Balajcza ütötte ki, pont Quintero elé, aki 10 méterről laposan próbálkozott, a lövést blokkolták a védők, ha a kolumbiai kicsit megemeli a játékszert, előnybe kerülhetett volna a Lombard, ehelyett maradt a 0-0. A 60. percben a szervezett szurkolói csoportok kivonultak a Szusza Ferenc Stadionból az országgyűlés által nemrég elfogadott sporthuliganizmussal kapcsolatos törvény elleni tiltakozás jeléül. A 75. percben Lázár elé emelték a labdát, Szűcs nagy bravúrt bemutatva hárította a támadó próbálkozását. Öt minutummal később megszerezte a vezetést a Lombard, Ganugrava gyönyörű csele és emelése után Maric bólintott a közelről az Újpest kapujába 1-0, amivel ki is alakult a végeredmény. A pápaiak 2009 után megérdemelten győzték le ismét a lila-fehéreket.

A meccs embere: Goran Maric

Mészöly Géza: A helyzeteink megvoltak, sajnos ezek kimaradtak. Nagy védekezési hiba előzte meg a gólunkat, sajnálom, hogy elment a meccs, ennél többet kell nyújtanunk a későbbiekben. A gól előtti szituációt véleményem szerint kezezés előzte meg.

Véber György: Elégedett vagyok a csapatjátékkal, a helyzetkihasználással azonban korántsem, legalább három gólt kellett volna szereznünk, Maric és Quintero is eldönthette volna a meccset. A győzelmünk nem forgott veszélyben, örülök, hogy így sikerült indítani a szezont.

Újpesti TE – Lombard Pápa 0-1 (0 - 0) Gsz.: Maric
Szusza Ferenc Stadion, 3500 néző, v.: Oláh Gábor (Demeter János, Márkus Tamás)

Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Takács, Pollák – Simon (’57 Magos), Markovics (’70) Rajczi, Egerszegi, Balogh (’57 Böőr) B. – Lázár, Kabát

Lombard Pápa: Szűcs – Nagy S., Dlusztus, Totadze, Présinger – Lovrencsics (’81 Varga), Farkas A., Ganugrava, Quintero (’75 Zulevs) – Ferenczi, Maric (’91 Germán)

A Lombard Pápa július 23-án 19 órától Siófok együttesét fogadja a Perutz Stadionban.

További eredmények:
július 15., péntek
DVSC - Vasas 5-2

július 16., szombat
DVTK - ZTE 4-1
Pécs – Haladás 1-0

július 17., vasárnap
16:00 Honvéd - Győr
18:00 Kaposvár - FTC
19:00 Paks - KTE

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!