Falunapokon mulattak


2011-07-16 21:21:15  | cikk: mo  | 


Falunapokon mulattak főképe
Nemcsak a városban, hanem Pápa kapcsolt településrészein is a játéké és a szórakozásé volt a főszerep. Pápán a Pegazus Parádé, Borsosgyőrön, Kéttornyúlakon és Tapolcafőn pedig a falunap programjai szórakoztatták a résztvevőket a mai nap során. Délelőtt mindhárom településen a sport és a gyermekprogramok álltak a középpontban, volt kerékpáros ügyességi verseny, kötélhúzás, labda-és csapatjátékok, kispályás foci, 11-es rúgó verseny, no és persze az elmaradhatatlan aszfaltrajzverseny, arcfestés és pónilovaglás a legkisebbeknek.
Természetesen minden település egyedi programokkal is készült a falu apraja-nagyja szórakoztatására. Pápa-Tapolcafőn például Mesterszakácsok művei címmel főzőbemutató, ezenkívül Zumba torna és családi ügyességi verseny várta az érdeklődőket. A színpad sem maradt üresen, a Megafon Zenei Egyesület műsorát a Vadvirág néptáncegyüttes és a Tapolcafői Forrás népdalkör produkciója követte.
Borsosgyőrön a sportprogramokat követően délután egy színi előadás került terítékre. A 2010-ben Dé Csaba és Molnár Zsolt vezetésével megalakult Dé-Mol Színjátszó Társulat Weöres Sándor Csalóka Péter című interaktív mesejátékának bemutatójára invitálta falunap közönségét. Természetesen a helyiek itt is birtokba vették a színpadot. A délután folyamán fellépett a Bosasszé tánccsoport, a BICS, vagyis a Borsosgyőri Ifjúsági Csapat és a Táncoló Talpak gyermektánccsoport is bemutatkozott.
A legtöbb amatőr művészeti csoport és egyéni fellépő talán Kéttornyúlakon mutatkozott be, igaz itt is a táncos produkciók voltak a legnépszerűbbek. A Miénk a színpad című program keretében a legkülönfélébb táncstílusok szórakoztatták a megjelenteket: hip-hop, latin ritmusok és persze a néptánc sem maradhatott ki a produkciók közül.
Unger Tamás, Pápa város alpolgármestere minden települést meglátogatott. Köszöntőjében - egyebek mellett - a falunapi programok közösségformáló erejét hangsúlyozta, majd átadta az ügyességi sportversenyek díjait és érmeit nyerteseknek. 

A csatolt településrészeken Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete áprilisi döntése szerint településrészi önkormányzatok jönnek létre, melyek ezt követően saját hatáskörben dönthetnek például az önkormányzat költségvetési rendeletében a településrészi önkormányzatnak biztosított összeg felhasználásáról. E testületeknek 5 tagja lesz, a település önkormányzati képviselőjével együtt. Unger Tamás érdeklődésünkre elmondta, a döntés nagy jelentőséggel bír az egyes települések számára, hiszen fontos kérdésekben alkothatnak véleményt. Az alpolgármester utalt arra is, amennyiben az adott településen megbízott testület döntheti el, hogy a támogatás összegét mire fordítják, úgy a források hatékonyabban kerülnek felhasználásra.
Zsegraics Gyula, Pápa-Tapolcafő önkormányzati képviselője és Máté István, Pápa-Kéttornyúlak és Pápa-Borsosgyőr önkormányzati képviselője azt hangsúlyozták, nagy lehetőség a települések számára az, hogy a részönkormányzatok megalakulásával a helyiek által delegált személyek döntenek a faluban megvalósuló fejlesztésekről, programokról.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!