Izgalmas játékok, fergeteges hangulat a Várkertben


2011-07-16 18:16:36  | cikk: Babos Petra  | 


Izgalmas játékok, fergeteges hangulat a Várkertben főképe
Gyermekzsivajtól és kacagástól hangos a Várkert a 6. Pegazus Parádé szombat délutáni programjain. Az egész napos rendezvény ideje alatt a kicsik régi és festett ügyességi játékokat próbálhatnak ki, valamint barokk kézműves foglalkozáson vehetnek részt és készíthetnek parókát, legyezőt és maszkot. A fesztivál ideje alatt az idén is működik a Mesebolt, ami óriási áruválasztékkal várja a petáktulajdonos gyerekeket. A baromfiudvar és a póni lovagolás is elmaradhatatlan része a parádénak. Azokat, akik elfáradnak vagy csak hűsölni akarnak, a Pegazus Színházban Mackókiállítás, az Esterházy-kastélyban pedig a főúri szalonok megtekintése várja.
Kutyabőr címmel nemesi hétpróba is várja a bátor gyerekeket, melyen különböző, a barokk korhoz kötődő feladatokat kell megoldani, mint például falóval aranykoszorúk között galoppozni vagy horgászni a grófi család tavából. Minden jól teljesítő gyerkőcöt a grófi pár kutyabőrrel jutalmazza meg, vagyis nemesi rangot kap.
A hatodik Pegazus Parádé ezúttal is tartalmas szórakozást nyújt az egész családnak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
- Szüleimmel minden évben ellátogatunk a Pegazus Parádéra. Mivel gyermekszínházi bérletes tag vagyok, ezért járunk az előadásokra is, amit nagyon szeretek. A délután során sok mindent kipróbáltam, de legjobban a régi játékok tetszettek. Jövőre is itt szeretnék itt lenni- mesélte Kiss Fanni Gréta.
A két napos gyermekfesztivál Kaballó és Csacsogányok interaktív, zenés játékos koncertjével zárul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!