A grófi család is köszöntötte a Parádé résztvevőit


2011-07-16 12:34:09  | cikk: Babos Petra  | 


A grófi család is köszöntötte a Parádé résztvevőit főképe
Reggeli, ébresztő barokk zene fogadta a 6. Pegazus Parádé résztvevőit és a grófi családot az Esterházy-kastély udvarán. Az ünnepélyes nyitóceremónia Gróf Esterházy Ferenc és Pálffy Szidónia grófnő köszöntőjével kezdődött, majd a grófi pár hintóra szállva, az udvartartás és a népes vendégsereg kísértetében levonult a Várkertbe, Pápa Város Fúvószenekarának közreműködésével. Pukedli címmel zenés-táncos produkciókat láthattak az érdeklődők, valamint megtanulhatták a grófi család hivatalos köszöntőjét, a pukedlit és a meghajlást is. Unger Tamás, Pápa város alpolgármestere a két napos játékra hívta fel a figyelmet, hiszen Pápa ismét a játék helyszíne lett.
- Különleges rendezvény ez, mivel egyre több pápai és környékbeli ember számára ismerős a Pegazus Színház által megszervezett parádé. A program két legfontosabb eleme a játék és a színház. A játékkal nemcsak a gyerekeknek kell foglalkoznia, hiszen mi felnőttek is voltunk kicsik és talán jobb lenne a világ, ha felnőttként is szeretnénk és tudnánk játszani. A színház egy olyan különleges attrakció, amit már gyermekkorban érdemes megismertetünk. Ez a rendezvény lényegesen több, mivel rengeteg kísérő programja van, ami igazi parádévá teszi ezt a két napot. Legyen ez a mai nap a felhőtlen szórakozásé - hangsúlyozta Unger Tamás.
A hivatalos megnyitót követően aztán a játéké, a kacagásé volt a főszerep. A gyerekek kipróbálhatták a Várkert egész területén lévő játékokat, készíthettek barokk parókát papírból, legyezőt és maszkot is.
A délelőtti program zárásaként a Zabszalma együttes Kalandárium című lemezbemutatóját hallgathatta meg a zenebarát közönség.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!