Hamarosan tető alá kerül az autóbuszállomás épülete


2011-07-14 12:28:47  | cikk: mo  | 


Hamarosan tető alá kerül az autóbuszállomás épülete főképe
A KDOP vonatkozó pályázatán, a „Közösségi Közlekedés komplex korszerűsítése” címmel elnyert projekt keretében közel 400 millió forint európai uniós támogatásból újul meg a pápai autóbusz-pályaudvar. A projekt az állomás infrastruktúrájának javítását, az utastájékoztatási rendszer korszerűsítését, a menetrendszerűség felügyeletének javítását és a menetrendtervezés elősegítését célozza meg – tudtuk meg Redling Józseftől, a Bakony Volán Zrt. pápai forgalmi üzemének vezetőjétől.
A két ütemben zajló projekt nagymértékben segíti elő az utazóközönség színvonalasabb kiszolgálását. Az első ütemben zajló, az állomásépület felújításának munkálatai terv szerint haladnak. Az épület átépítésére leromlott állaga, valamint korszerűtlensége miatt volt szükség – tette hozzá az üzemvezető. Redling József elmondta, a projekt keretében térnövelés, emeletráépítés és korszerű hőszigetelés zajlik. Az üzemvezető kiemelte, a napkollektorok beépítésével igyekeznek a zöld technológiák irányába elmozdulni. 

Andorka Gábor, az állomásépület kivitelezésén dolgozó Vemévszer Kft. építésvezetője elmondta, a felújítás félidejéhez érkezett, időben és műszaki szempontból egyaránt. A szerkezetek statikai átalakítása megtörtént, az épület végleges formájához kialakították a nyílásokat és az áthidalások is megtörténtek. Jelenleg gőzerővel zajlanak a szakipari munkák, gépészeti, villamossági szerelések. A szakemberek a nyílászárókat helyezik be, megtörténik a homlokzati hőszigetelés és zajlik a tetőszerkezet kialakítása. Ez utóbbit a jövő héten várhatóan befejezik, így az állomásépület tető alá kerül – tette hozzá Andorka Gábor. Az építésvezető azt hangsúlyozta, az épületet előreláthatólag határidő előtt egy hónappal, szeptember közepén, átadják az utazóközönségnek. 

A projekt második ütemében korszerűsödik a helyi és helyközi autóbuszjáratok utastájékoztatási és forgalomirányítási rendszere. Az autóbuszokat – a vizuális utastájékoztatás céljából – fedélzeti számítógéppel, GPS-alapú követőrendszerrel látják el, így az utas a korszerű információs panelek segítségével könnyen tájékozódhat arról, merre jár éppen az autóbusz. 

Az utasok jelenleg mobil kiszolgálóhelyiség segítségével válthatják meg bérleteiket a pályaudvaron. Az állomás területén egy 130 személyes autóbusz szolgál váróteremként, melyet az építkezések megkezdésével az utasok azonnal birtokba is vettek. Redling József biztosította az utazóközönséget afelől, hogy az esős, őszi időjárás beálltával az utasoknak már nem a mobil konténer előtt, a szabadban kell sorban állniuk bérleteik megvásárlása céljából, hanem egy fedett, fűtött, modern fogadóhelyiségben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!