Aranykalászos gazdák vizsgája


2011-07-11 19:14:12  | cikk: Babos Petra  | 


Aranykalászos gazdák vizsgája főképe
2011. február 14-én indult nyolcadik alkalommal a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tagintézményében a 240 órás, 4 hónapos aranykalászos gazdatanfolyam. A 13 vizsgázó a mai és a holnapi nap folyamán ad számot tudásáról gyakorlatban és szóban egyaránt az intézmény tangazdaságában illetve a tagintézmény vizsgatermében.
Változás van az idei képzésben, hiszen az aranykalászos gazda programra 2010 decemberében a tagintézmény megszerezte a programakkreditációt és folyamatban van az intézmény akkreditációja is. A képzés így garantált színvonalú tudást és képesítést ad a résztvevőknek, valamint biztosítja az állami pénzügyi források hatékony és ellenőrzött felhasználását.
- Felnőttképzési programot akkreditáció nélkül is folytathat egy intézmény, de mivel az akkreditáció számos előnnyel jár, ezért is tartotta fontosnak iskolánk ennek megszerzését. A csontozó munkás programjának akkreditációja is megtörtént, amit a Pápai Hús 1913 Kft-vel közösen kezdeményeztünk – mondta el Fehér Zsófia, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tagintézményének felnőttképzésért felelős vezetője. A gyakorlati oktatásvezető hozzátette, térségünkben ez az intézmény az egyetlen, amely e szakterületen akkreditált képzést folytat.
Fehér Zsófia elmondta, hogy az aranykalász gazdaképző tanfolyamra azokat várták elsősorban, akik elhivatottságot éreztek az állattartás és állattenyésztés, valamint a növénytermesztés iránt, az őstermelőket, aki e középfokú végzettség birtokában kívánnak mezőgazdasági és vidékfejlesztési, hitel vagy birtok-összevonási pályázatot benyújtani.
A tanfolyamra való jelentkezés feltétele az alapfokú iskolai végzettség, vagyis a 8. évfolyam elvégzése, a B vagy T kategóriás jogosítvány és az orvosi alkalmassági volt. A program akkreditált, nyolc modulból állt. Ezek között szerepeltek kereskedelmi, vállalkozási és ügyviteli ismeretek, gépüzemeltetés és karbantartás, növénytermesztés és állattenyésztés. Emellett pedig környezet-, tűz- és munkavédelmi valamint kertészeti ismereteket tartalmazott a 170 órás elméleti és 70 órás gyakorlati képzés. A mai vizsgára csak az jelentkezhetett, aki a modulzáró vizsgát sikeresen teljesítette írásban és gyakorlatban egyaránt, ami azt jelenti, hogy az egyes modulokból, legalább 51%-os eredmény ért el.
A vizsgabizottság az elnökből, a kamarai megbízottból, az iskola képviselőjéből és a vizsgáztató pedagógusokból áll.
A PGSZKI jövőre is megszervezi az aranykalászos gazdatanfolyamot, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!