Hazaérkeztek a fúvósok Görögországból – idén is nagy sikert aratott a pápai zenekar


2011-07-09 15:02:56  | cikk: HuHa  | 


Második alkalommal kapott meghívást Pápa Város Fúvószenekara a görögországi Kos szigetén rendezett Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválra. A harmadik alkalommal megrendezett négy napos zenei programra ezúttal is a Sárvári Mazsorett Csoporttal utaztak a pápai zenészek. A 29 fúvósból és ugyanennyi mazsorettből álló csoport múlt csütörtökön szállt buszra és nem sokkal ezelőtt értek haza. Schmidt Orsolyától, a zenekar egyik tagjától kértünk rövid élménybeszámolót.
-A fesztiválon 11 zenekar vett részt, mi tulajdonképpen Magyarországot is képviseltük, egyedüli magyar fellépőként. Rajtunk kívül egy spanyol és egy török fúvószenekar jelentette a külföldi fellépőket. A fesztiválra elsősorban nemzetközi, show jellegű darabokat vittünk, igazodva a sziget a szabadtéri előadások hangulatához.
A fesztivál keretében a pápai fúvósok a mazsorett csoporttal kiegészülve minden nap egy-egy menetelős fellépést adtak a sziget fővárosában illetve a környező településeken, emellett pedig egy koncertjük is volt. Bár szakmai megmérettetést nem tartalmazott a program a közönség és a karnagyok értékelték az előadásokat. Pápa város Fúvószenekarának előadásait ezúttal is nagy siker fogadta, a többi együttes karnagya is elismerően szólt a magyar résztvevőkről.
A hat napos görögországi tartózkodás idején persze a zenélés mellett szabadidős programokra is jutott ideje a csoportnak, így kirándulásokat és tengeri fürdőzéseket szerveztek.
A kérdésre pedig, hogy miként érezték magukat Görögországban, mi mást is válaszolhatott volna Orsi, mint azt, hogy nagyon jól.  

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!