Hamarosan megkapja új homlokzatát a mozi épülete


2011-07-08 09:20:33  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Babos Petra  | 


Hamarosan megkapja új homlokzatát a mozi épülete főképe
Dübörögnek a régi filmszínháznál és a Városháza B épületénél a nagy markolók, a teherautók. Ha hirtelen ránéz az ember az épületekre, kis hangyavárak jutnak az eszébe, hiszen azokon a rekonstrukció miatt munkások nyüzsögnek a sok tennivalótól.
A bontási munkálatokkal már majdnem végezett a kivitelező a Mozi épületénél, a Városházán pedig múlt héten a tetőszerkezet cseréjét is elkezdte.
- Tegnap lekerült a régi burkolat az utcai homlokzatról, elbontottuk a lépcsőt, továbbá a régi-új nyílászárók kibontása is elkezdődött a filmszínház épületénél - mondta el kérdésünkre Németh Csaba, a kivitelező Városfejlesztő Kft. műszaki munkatársa.
A továbbiakban az emeleti befalazott nyílásokat, valamint a földszinti főbejárattól jobbra eső befalazott kirakat egy részét bontják vissza. A levert homlokzat új vakolatot kap, egész pontosan Baumit Uni vakolatot, simított kivitelben, szilikátfestékkel festve. A régi helyére pedig új üveg előtető kerül, egyedi konzolos acél szerkezettel, befüggesztett edzett üvegfedéssel - tudtuk meg a szakembertől.
Németh Csaba a Városháza B épületére azt mondta, jó ütemben haladnak a munkák.
- Jelenleg a belső udvar szerkezetépítése van folyamatban, emellett a belső udvar lefedését kezdték el a héten a kollégáim, ha azzal végeztünk, a lift beépítése következik. Az épületben még mindig a belső gépészeti alapszereléseknél tartunk emellett a belső nyílászárók cseréjét a héten, a tetőszerkezet építését pedig már a múlt héten elkezdtük - ismertette a szakember a rekonstrukció jelenlegi állapotát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!