Továbbra sincs információ az Ásatási Bizottság döntéséről


2011-07-06 18:56:59  | cikk: Tóth Tamara  | 


Továbbra sincs hivatalos információja Pápa Város Önkormányzatának a hétfői Ásatási Bizottsági ülésről - tudtuk meg Molnár Istvántól, a Városfejlesztési Osztály vezetőjétől.
- Nem rendelkezünk új információkkal arról, hogy született-e döntés az ásatásvezető régész személyét illetően, az Örökségvédelmi Irodától semmilyen tájékoztatást nem kaptunk az ügyben. Nem tudunk arról nyilatkozni, hogy pontosan ki fogja elkezdeni az ásatást, illetve az engedély kapcsán sem - mondta.
A munka ennek ellenére nem áll a Fő téren, ugyanis a kivitelező Boroszlán Zrt. jelenleg a közműnyomvonalak kialakításán dolgozik.
– Kétféle részre kell bontani a régészeti problémát a Fő téren. Egyrészt a tavaly megnyitott gödrök problémája, amelyre a takarási engedélyt júniusban megadta az Örökségvédelmi Iroda. Ez azt jelenti, hogy a Plébániasoron, a templom előtt a temető visszatemetése folyamatban van, itt a régészek már dolgoznak is - mondta az osztályvezető.
A közműnyomvonal területén tegnap a Boroszlán Zrt. megkezdte az előkészítési munkákat. A törvényi előírások szerint 50 centiméteres mélységtől kezdődik a régészeti tevékenység. A Boroszlán Zrt. tehát amíg nem születik döntés, nekiáll és a nyomvonalak felett lévő aszfaltburkolatot, a kint lévő utcabútorokat, szegélyeket elbontja, hogy semmi akadálya ne legyen a régészek munkájának.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!