Egyeztető tárgyalás a helyi járatú buszmenetrend indokolt módosításairól


2011-07-06 18:53:09  | cikk: Tóth Tamara  | 


Egyeztető tárgyaláson vett részt ma délelőtt Pápa Város Önkormányzata és a Bakony Volán Zrt., délután pedig az ott elhangzottakról a Gazdasági Bizottság is tárgyalt. Molnár István, a Gazdasági Bizottság ülése után tájékoztatta hírportálunkat az eredményekről.
– Ahogy kértük, a lakosság nagyszámú bejelentést, véleményt juttatott el részünkre a július 4-től, azaz a hétfőtől életbe lépő menetrend változtatással kapcsolatban. A tárgyaláson a beérkezett panaszok közül a nagyobb munkáltatók - mint a Johnson Controls, a Pápai Hús 1913.Kft, a Hirtenberger és a volt Textilgyár - kéréseit helyeztük előtérbe.
A menetrend módosításáról a Gazdasági Bizottság ma délután döntött, a munkavállalók munkába jutását elősegítő módosítások fognak életbe lépni jövő hét hétfőtől, július 11-től - tudtuk meg a városfejlesztési osztály vezetőjétől.
- A második lépcsőben folytatjuk a beérkezett panaszok vizsgálatát. Összességében a Tókertbe való eljutás illetve a 7-es vonal változásai emelkednek ki a problémák közül. Ezekkel kapcsolatban több felvetés is elhangzott a délelőtti egyeztetésen, ötleteinket a Bakony Volán Zrt. felülvizsgálja, ezt követően pedig jövő hét szerdán ismételten összeülünk és átbeszéljük az indokolt módosításokat - mondta Molnár István.
A helyi járatok vonalvezetésében a következő változások lépnek életbe július 11-én:
- Az újonnan bevezetett 7- 9, 7-10-es (korábbi 9-es és 10-es járat), az 1-es, az 1/A, a 2-es, a 3-as, és a 7-es járatokon lépnek életbe módosítások. A 7-9 illetve a 7-10-es járatok esetében van útvonal módosítás, a Korvin utcát nem érinti a 7-9-es, hanem a Vásár utcán keresztül a Kisfaludy utca, Vasútállomás érintésével, a Színház, Várkastély és Autóbusz-állomás lesz az új útvonal. Ez a Pápai Hús 1913. Kft., a Johnson Controls és a volt Textilgyár munkavállalóinak a munkába jutását könnyíti. Időpontváltozás nem lesz a járatnál - tudtuk meg Szabó Gábortól.
A személyforgalmi vezető kihangsúlyozta, csak munkakezdés illetve hazajutás időpontjában változott meg az útvonal, egyébként marad a körjárat eredeti jellege.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!