Európa tetején a Pannonia Power SE


2011-07-06 16:27:38  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Európa tetején a Pannonia Power SE főképe
Eger városa adott otthont június közepén a GPC (Global Powerlifting Committe) Szövetség Erőemelő és Fekvenyomó Európa Bajnokságának. A nyolcnapos erőpróba során 17 ország 350 versenyzője lépett emelvényre, a magyarok 170 fővel vettek részt a versenyen. Pápáról a Pannonia Power SE öt sportolója utazott el a megmérettetésre, és ha már ott voltak, mindenki kivétel nélkül első helyen végzett, többen világcsúcsot teljesítettek. A raw (fekvenyomó ruha nélküli) kategóriában Birkás Ilona 60 kilogrammal nyert, ruhában 75 kilogrammos teljesítménye is a rangsor élére repítette. Nagy Rita 67,5 kg-osan 110 kg-os fekvenyomással világcsúcsot ért el és szintén első lett. Horváthné Balogh Piroska teljesítménye is elismerésre méltó, előbb 115 kg-mal világcsúccsal nyomott, majd speciális ruhában is arany került a nyakába, eredménye 152,5 kg. Piroska emellett két kategória abszolút Európa-bajnoki címét is begyűjtötte Bár tanulmányai miatt a junior 56 kg-osoknál Böröczky Péter kevesebbet tudott készülni, ez eredményein nem látszott meg, 100 kg-mal világcsúcsot ért el, majd ruhában 110 kg-os nyomást követően állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Balázs Szabolcs sem akart lemaradni társaitól, 242,5-kg-os világrekorddal utasított mindenkit maga mögé. Erőemelésben Lombosi János 200-at guggolt, 130 kg-ot nyomott fekve, így méltán érdemelte ki a masters bajnoki címet.
- Nagyon kemény tavaszi szezonon vagyunk túl, hiszen egymást követték a versenyek – mondta Farkas Tamás, az egyesület elnöke. Szerencsére a megfeleléseket sikerült teljesíteni az EB-n, ami Böröczky Péternek és Lombosi Jánosnak az első komoly megmérettetése volt a profik között. Mindenkivel maximálisan elégedett vagyok, hiszen egy kivétellel mindenki egyéni csúcsot ért el, a kilenc aranyérem önmagáért beszél. Jó érzés, hogy még mindig mi vagyunk a legjobbak, ráadásul a fiatalok is odaérnek már a legjobb helyekre, nagy dolog ez. Mint mindig, most is sugárzó arccal nézünk a jövőbe, amíg vannak emberek, akik a munka és a család mellett vállalják az edzéseket, a versenyek fáradalmait, addig nem lehet leállni. Augusztusban Keszthelyre látogatunk, ősszel a magyar bajnokságokon, az ifjúsági, a junior és a masters bajnokságokon is ott leszünk és képviseljük a várost.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!