Holnap reggel lezárják a Fő teret az átmenő forgalom elől


2011-07-04 17:07:59  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Babos Petra  | 


Holnap reggel lezárják a Fő teret az átmenő forgalom elől főképe
Holnap reggel 8 órakor lezárja a kivitelező cég a Fő teret, megszűnik az átmenő forgalom a városközpontban. Korvin utca egy szakaszát is lezárják a forgalom elől a Fő téri beruházás miatt, és a Jókai utca felől sem lehet behajtani a Fő utcára és a Fő térre, amíg a munkák folynak. Az erre vonatkozó forgalmi rend változást hirdető táblákat ma délelőtt helyezték ki a kivitelező cég emberei az érintett utcákra.
- A Korvin utca Barát utcáig történő lezárására azért van szükség, mert az építkezés első ütemében a közműnyomvonalak kialakítása történik, ami a Szent István utca, Gróf út kereszteződésétől jön végig, egészen a sarokig, a húsáruház előtt megtörve egészen a Griff szállóig fog tartani. Ez a köznyomvonal megakadályozza azt, hogy forgalom áthaladhasson az úton, innen ki és behajtani csak a buszok fognak, azok is csak külön engedéllyel. A Korvin utca ezen szakasza végig le lesz zárva, amíg a Fő tér el nem készül - tudtuk meg az osztályvezetőtől.
A változás a Fő téren a 7-es és az 5-ös buszjáratokat érinti, de a megváltozott, a Fő teret elkerülő helyi autóbusz közlekedési rend már mától életbe lépett, eddig az új menetrend nem okozott a közlekedésben fennakadásokat.
- A menetrendváltozás már érvényben van a mai naptól, a buszok az újonnan kialakított buszmegállókban állnak meg. Vannak negatív és pozitív visszajelzések is. A kéréseket összegezzük, minden szerdán tartunk a Volánnal közösen egy megbeszélést, ahol ezeket a tapasztalatokat megbeszéljük és azok alapján a menetrend változtatása is szóba kerülhet - mondta Molnár István.
Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és a Veszprém Megyei Múzeum között kialakult ellentét miatt nem kezdődtek el ma reggel az ásatások a Fő téren, ugyanis az Ásatási Bizottság nem fogadta el a múzeum által kijelölt vezető régész személyét és kérte egy új régész kijelölését.
- Az Ásatási Bizottság ma délután ül össze egyeztető tárgyalásra és ma döntenek arról, hogy a múzeum által most kijelölt vezető régész személyét elfogadják-e - tudtuk meg Molnár Istvántól.
Holnap reggel fokozottan ügyeljen minden közlekedő az életbe lépő forgalmi rend változásokra a balesetek elkerülése érdekében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!