Koszorúzás az Alsóvárosi temetőben és a Kálvárián


2009-08-14 10:42:57  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Koszorúzás az Alsóvárosi temetőben és a Kálvárián főképe
A Pápai Történelmi Napok rendezvényei  9 órakor, szakadó esőben az Alsóvárosi, illetve a Kálvária temetőben található 48-as sírok koszorúzásával kezdődtek..
A koszorúzáson a Pápai Huszáregyesület tagjain kívül mások mellett Somfai Balázs, a Pápai Levéltár vezetője, valamint H. Szabó Lajos vett részt.
H. Szabó Lajos rövid megemlékezése után az Alsóvárosi temetőben Baráth Ferenc honvédszázados sírjára helyeztek koszorút . Az Alsóvárosi temetőben – ahogy H. Szabó Lajos elmondta - még 18 honvédsír található, többek között Szobi Józsefé, Bocsor Istváné

Ezután a Kálvária temetőben folytatódott a megemlékezés, itt Szladik János sírját koszorúzták meg a résztvevők. A Kálvárián már csak sajnos 8 honvédsír található pl: Szente Jánosé, Nagy Boldizsáré, a város későbbi főjegyzőjéé és Edvy István, honvédhadnagyé.

Babos Petra


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!