LMP: a közösségi rendőrség a megoldás


2011-07-01 12:29:49  | cikk: mo  | 


LMP: a közösségi rendőrség a megoldás főképe
Dorosz Dávid országgyűlési képviselő, a Parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja országjáró körúton ismerteti a Lehet Más a Politika a közbiztonság megszilárdítását célzó koncepcióját. Az LMP azt javasolja, hogy a mai rendőrségi modellt közösségi rendőrség váltsa fel, amely visszatérést jelentene a magyar hagyományokhoz. A párt nemrég bemutatott koncepciója egy szolgáltató jellegű közösségi rendőrség és egy speciális ügyekkel foglalkozó, centralizált szervezet létrehozását szorgalmazza. 

A párt szerint el kell érni, hogy kevesebb rendfenntartó dolgozzon bürökratikus munkakörökben és több a kistelepüléseken, ahol közösségi alapúvá kell tenni a rendőrséget. Ennek értelmében a helyi önkormányzatok és közösségek nagyobb beleszólást kapnának a rendfenntartók munkájába. Míg a közösségi rendőrségnek a helyi bűncselekmények felgöngyölítése tartozna a hatáskörébe, addig  az ún. Országos Rendőri Szolgálat elnevezésű centralizált rendőrség az összetettebb, az egész országra kiterjedő bűncselekményekkel, például szervezett bűnözéssel, speciális bűnügyek felderítésével foglalkozna – hangzott el a párt mai sajtótájékoztatóján. 

Az LMP elengedhetetlennek tartja, hogy létbiztonságot teremtsenek a rendőrök számára. Éppen ezért a párt szerint szakértők, szakmai és érdek-képviseleti szervezetek, valamint parlamenti pártok bevonásával olyan rendőrségi életpályamodellt kell kialakítani, amely a rendőr szakközépiskolától a nyugdíjazásig kiszámítható, stabil anyagi lábakon álló, magas társadalmi megbecsülést és megélhetést, életpályát biztosít és az állomány tagjait tudásuk megújítására ösztönzi – fogalmazott a képviselő. 

Doroszi Dávid elmondta azt is, a közösségi rendőrség koncepciója legkésőbb októberben, törvényjavaslat formájában kerülhet a Parlament elé.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!