Karate edzőtábor Ugodon


2011-07-01 09:26:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Karate edzőtábor Ugodon főképe
A Griff SE Kyokushin Karate Club június 23 és 26 között rendezte az immár hagyományosnak mondható gyermek edzőtáborát. Az idei tábor több szempontból is egyedülálló volt, hiszen idén először a táborban övvizsgát tartottak, és idén először voltak öt éves résztvevők is.

- Ennyi újdonsággal az edzőkre is sok új feladat hárult, amivel sikerült is megbirkózni, csakúgy, mint a mindennapos teendőkkel – tudtuk meg Bolla Andrástól. A 22 lelkes táborozó és a hét edző csütörtökön reggel vette birtokba a vendégházat. Délelőtt és délután edzés volt, a kettő között különböző játékok, ügyességi feladatok és csapatjátékok töltötték ki az időt. Pénteken már három edzés volt, reggel 6:30-kor Ugod határában egy „szimpatikus” domboldalt hódított meg a kis csapat – több mint egy órán keresztül futottunk, ugráltunk fel és le, cipeltük a társunkat a hátunkon. Az ötéves különítmény Bencze Kitti, Szigeti Panna, Nagy Virág és Major Bence kitűnően teljesítettek a korai edzésen, de természetesen a többiekre sem lehet panasz. A délelőtti edzésen formagyakorlat, a délutánin küzdelem és erősítés volt a feladat. Szombaton már mindenkinek a közelgő övvizsga körül forogtak a gondolatai. A reggeli versenyfutások után a délelőtti edzésen a trénerek már szakértő szemeiket a vizsgára bocsájtható gyerekeken tartották, és délutánra eldöntötték, kik próbálhatják meg megszerezni a magasabb övfokozatot. Délután következett a csaknem két órás megpróbáltatás. A többség sikeres vizsgát tett, és boldogan hallgatta a klubvezető - sensei Szalóki Sándor - tanácsait, kritikáit és dicséreteit. Akiknek most nem sikerült levizsgázniuk, azok is tisztában vannak a hiányosságaikkal és legközelebb majd az őszi versenyszezon után decemberben próbálhatják meg újra.

A zsúfolt napot az utolsó együtt töltött este emlékére tábortűzzel és a rajta főtt bográcsos krumplipaprikással zártuk. Az egyik kis klubtagunk Gabriella Johansson végleg itthagy minket, mert édesapjának lejárt a szerződése a bázisrepülőtéren. A búcsúra egyedi ajándékokkal készültünk, Gabi szülei pedig otthon készített finomságokat hoztak a táborozóknak. Elmondták, nagyon megszerették a várost és az egyesületet is. Amire különösen büszkék lehetünk, hogy Gabi Stockholmban sem fogja abbahagyni a karatét, már meg is találták az ottani egyesületet és felvették a kapcsolatot a vezetőjével. Valamint megígérték, hogy találkozunk még – ennek szívből örülünk, hiszen nagyon kedves, barátságos embereket ismerhettünk meg, és kicsit szomorú is volt az elválás.

Az edzők egybehangzó véleménye szerint ez volt az eddigi legjobb gyerektáborunk, és már most van pár ötlet, hogy mivel tehetnénk még jobbá a következőt. Sajnos arra megint egy évet várni kell, azért, hogy hamarabb elteljen, egy pihenős nyári szünetet tartunk, majd szeptembertől újra tagfelvétel, versenyek, övvizsga, téli szünet és tavaszi szezon következik – foglalta össze a további teendőket Bolla András.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!