Július 1. - Semmelweis nap és Köztisztviselők Napja


2011-06-30 13:21:28  | cikk: Tóth Tamara  | 


Július elsején, pénteken zárva lesz a Polgármesteri Hivatal és a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő is, mivel holnap a Köztisztviselők Napját ünnepeljük - erről Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző közleményben tájékoztatott.
A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 71/A. § -a alapján július 1-je Magyarországon a Köztisztviselők Napja, amely a közigazgatási szerveknél - a munkaviszonyban állókra is kiterjedően - munkaszüneti nap. Fentiekre tekintettel 2011. július 1-jén, pénteken a Polgármesteri Hivatal zárva tart, ügyfélfogadás tehát nem lesz. 
Az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény 2011. január 1-től hatályba lépő 15/B. §- a alapján „Július 1-je Semmelweis nap, amely az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra és egészségügyben dolgozókra kiterjedően munkaszüneti nap.” Természetesen orvosi ügyelet lesz pénteken is és a sürgősségi osztály is elérhető lesz egész nap.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!