Bakonyi legendák – nyári tábor a könyvtárban


2011-06-28 11:10:51  | cikk: mo  | 


Bakonyi legendák – nyári tábor a könyvtárban főképe
Kerek évfordulót ünnepel a Jókai Mór Városi Könyvtár nyári tábora. A kéthetes tábort 20. alkalommal szervezi meg az intézmény, ám különleges programokkal nem készültek az idei évben, hiszen a hagyományos programok jól beváltak. A tábor igen népszerű a gyerekek körében, idén 26 diák vesz részt a programokon. A ma indult táborban igencsak változatos programok várják a gyerekeket, melyek mindegyike leginkább helytörténeti ismeretekre épül. Éppen ezért kapta a tábor a Bakonyi legendák címet. A diákok nemcsak történeteket olvasnak Pápáról és a környék eseményeiről, nagyjairól, hanem mesélnek is, ezért a tábor nagymértékben fejleszti a beszédkészségüket is. A kéthetes foglalkozások alatt a fiatalok kirándulnak, kézműves programokon vesznek részt és ebben az évben még a színjátszás is szerepet kap a táborban, hiszen a pápai intézmény a Veszprém Megyei Könyvtár Mesepadlás programja keretében különféle jelmezeket és egy mesélő széket kapott. A gyerekek előszeretettel bújnak bele a hableány, a serif vagy éppen a hercegnő jelmezébe.  

Ahogy az olvasók már megszokhatták, a könyvtár nyáron bizonyos ideig zárva tart. A dolgozók ilyenkor végzik el azokat a munkálatokat, melyek a kölcsönzési időszak alatt akadályokba ütköznének. A könyvek portalanítása, azok megfelelő szakrendben illetve betűrendben történő elhelyezése és a nem hagyományos dokumentumok valamint a helyismereti gyűjtemény állományellenőrzése zajlik majd a nyári szünetben. Dr. Hermann István igazgató a munkálatok megszervezése kapcsán hozzátette, a szokásos feladatok elvégzésére szívesen alkalmaznának önkénteseket. A könyvtár július 18-augusztus 19-ig zárva tart. Az augusztus 9-ig tartó időszakban azonban az intézmény nyitva áll az olvasók előtt. A könyveket visszaveszik és internetezésre is lehetőség nyílik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!