A református templomban is felcsendült Pápa Város Himnusza


2011-06-25 21:24:27  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A református templomban is felcsendült Pápa Város Himnusza főképe
A református templomban ma este Schwetzingenből érkező operaénekesek közreműködésével adott közös koncertet Pápa Város Fúvószenekara, az Éneklő Szülők Kara, a Pápai Erkel Kórus és Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara. Az esemény különlegessége a partnervárosból érkező operaénekesek mellett a helyszín maga valamint Pápa Város Himnusza volt. Az áradó és egyben magával ragadó zene tiszta, csengő énekszóval párosult, így a zenei évadzáró koncerten résztvevőknek felejthetetlen élményben volt részük.
A megjelent érdeklődőket ifjabb Márkus Mihály köszöntötte. A lelkipásztor beszédében kiemelte, nagyon örül, hogy a templom hatalmas tere megtelhet lélekemelő hanggal, zenével, majd megköszönte, hogy a feltöltődésnek otthont adhatott a város legnagyobb koncertterme, a református templom.
- A zenéről nagyon sokan sok mindent mondtak már, nevezték éltető erőnek, az érzelmek kifejezésének, mondták róla, hogy összeköti az embereket. Egy azonban biztos, zene nélkül az élet nem lenne ugyanaz, az ember élete nem lenne ugyanaz és úgy gondolom, hogy közösségek vagy akár egy város élete sem lenne ugyanaz - kezdte nyitóbeszédét Unger Tamás.
Az alpolgármester szerint Pápán a zenének fontos szerepe van, hiszen a zenét művelők száma kiemelkedő. Köztudott, hogy a zene összeköt, közelebb hoz és mindenkinek azonosat, hasonló élményt jelent függetlenül attól, milyen nyelvet beszélünk - ezekkel a gondolatokkal kívánt felemelő perceket és jó szórakozást az alpolgármester az érdeklődőknek.
Carl Orff jól ismert O Fortuna tétele mellett elhangzott a Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország is, a megindító zenére minden láb mozgásba lendült a padok alatt. A számos teltházas rendezvényen résztvevő kórusok Liszt Ferenc születésének kétszázadik évfordulóján Magyar ünnepi dal című művének eléneklésével tisztelegtek a nagy zeneszerző előtt. A szárnyaló dallam, a magasztos szöveg és az utolsó sorok mondanivalója ma is aktuális, melyet a lenyűgöző hangok tettek csodálatos lélekemelő élménnyé. A koncert végül a Horváth Adrián által komponált Pápa Város Himnuszával zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!