Ősz Kupa: Nemesszalók a győztes


2009-11-14 16:15:02  | cikk:  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Ősz Kupa: Nemesszalók a győztes főképe
Hat község általános iskolájának részvételével rendezték ma a Városi Sportcsarnokban a teremlabdarúgó Ősz Kupát. Az iskolabezárások és az összevonások miatt évről-évre csökken a résztvevő csapatok száma, míg 2004-ben 14, idén már csak 6 iskola nevezett. Koncz Sándor, a Versenybíróság képviseletében elmondta, hogy a játék képe alapján egyértelműnek tűnt, hogy az elsőségért Pápateszér és Nemesszalók fog harcot vívni, ami be is igazolódott. A körmérkőzések végeztével a szalókiak 3 ponttal megelőzték legfőbb riválisukat és megérdemelten vihették haza a trófeát.
- Nemesszalók játszotta ma a legszebb focit, a képességeket figyelembe véve két kiemelkedő labdarúgóval érkeztek, ami döntőnek bizonyult. Összességében közepes volt a színvonal, nagy kérdés, hogy a városi csapatok ellen mire lesz képes ez a nemesszalóki gárda.


A torna végeredménye:
  1. Nemesszalók     15 pont
  2. Pápateszér        12 pont
  3. Ugod                  9 pont
  4. Mezőlak              4 pont
  5. Pápakovácsi        2 pont
  6. Lovászpatona      0 pont

- Pápakovácsi és Pápateszér ellen szoros mérkőzéseket játszottunk, a többi három meccsünk viszonylag sima volt - kezdte az értékelést Markos László, a győztes csapat edzője. Próbálom a gyerekeket ösztökélni arra, hogy ne csak belerúgjanak egyet és fussanak a labda után, hanem passzokkal, csellel, játékkal próbáljanak meg gólt szerezni. Azt azért el kell mondani, hogy csapatom egy „kétemberes” együttes, tehát a taktikánk nagyjából abból állt, hogy ehhez a két emberhez eljutassuk a játékszert. A városi döntőn nehéz dolgunk lesz, de meggyőződésem, hogy becsülettel helyt fogunk állni.

A torna gólkirálya a győztes csapatból került ki, Németh Zoltán 9 találattal végzett az élen. A legjobb játékos a pápateszéri Mátyás Erik, a legjobb hálóőr pedig az ugodi Márkus Bence lett.

Haraszti Gábor


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!