Támogatták a Jobbik kezdeményezéseit a megyében


2011-06-24 16:01:09  | cikk: mo  | 


Támogatták a Jobbik kezdeményezéseit a megyében főképe
Orbán Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője sajtótájékoztatón számolt be a testületben végzett munkáról. Elmondta, a 22 napirendi pontból álló ülésen – egyebek között – a megyei fenntartású oktatási intézmények igazgatói állásáról döntöttek. Orbán Imre kiemelte, minden intézményvezetőt támogattak, különös tekintettel Hetyei Józsefre, a Bartók Béla Zeneiskola megbízott igazgatójára. 

A jobbikos képviselő tájékoztatást adott a megye turistaútjainak állapotáról. A megyében 1500 km turistaút van, melyek - megítélése szerint - igencsak rossz állapotban vannak. A Jobbik kezdeményezte a megyei közgyűlés turisztikai referense, a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség, a Bakonyerdő Zrt. és az erdőtulajdonosok közti egyeztetést: miként lehetne ezeket az útvonalakat felújítani. Orbán elmondta, mindez azért is fontos, mert az útvonalak szerves részét képezik a megye idegenforgalmának. Az interpellációt a megyei közgyűlés elnöke, Lasztovicza Jenő befogadta. 

Orbán Imre arról is beszámolt, kezdeményeznék, hogy Kiss Zoltán (1914-1952 ) honvéd alezredes, a magyar katonai ejtőernyőzés egyik megteremtője, az önkényuralom elleni nemzeti függetlenségi mozgalom mártírja megkapja a Veszprém megye tiszteletbeli polgára címet. A család kérését, mely szerint egyetlen párt, mozgalom se telepedjen rá Kiss Zoltán személyére, a Jobbik tiszteletben tartja – fogalmazott Orbán Imre. A radikális párt képviselője ezért javasolta Pápa polgármesterének, dr. Áldozó Tamásnak, hogy a Fidesz és a Jobbik közösen járjon el ez ügyben a Veszprém Megyei Közgyűlés megfelelő bizottságánál. Orbán Imre kérdésünkre elmondta, Kiss Zoltán életével és halálával kiérdemelte e címet. A Jobbik így kíván méltóságteljes elégtételt adni a mártír meghurcolt gyermekeinek. Lasztovicza Jenő a kezdeményezést támogatta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!