Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság: Ada az élen


2011-06-22 14:54:32  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság: Ada az élen főképe
Két újabb mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó torna, a mai napon Pápa – Hidaskürt és Székelyudvarhely – Ada mérkőzéseket rendeztek, de az alakulatoknak nemcsak az ellenféllel, hanem a rekkenő hőséggel is meg kellett birkózniuk. A pápaiakat idén is a Petőfi Gimnázium csapata képviseli, Koncz János csapata a tavalyi évhez hasonlóan versenyen kívül vesz részt a bajnokságban. A felvidéki Hidaskürtöt a petőfisek 4-0 arányban győzték le.
- Zömében 1993-as születésű játékosok alkotják a csapatot, akik egyesületi szinten a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubnál játszanak – mondta Koncz János, a Petőfi testnevelője. Mivel tétje a presztízsen kívül nem volt a meccsnek, az ellenfél több kulcsjátékosát is pihentette ellenünk, aztán ahogy egyre jobban föléjük kerekedtünk, edzőjük az ügyesebb, technikásabb játékosait is becserélte, szerencsére ez a váltás nem zavart meg bennünket. Meg vagyok elégedve a mai mutatott játékunkkal, ebben az új összetételben is jól tettük a labdát.
A PGSZKI sportpályáján a tegnapi játéknap két győztes csapata meccselt, az adaiak Zentát győzték le 9-1 arányban, míg a székelyudvarhelyiek egy góllal bizonyultak jobbnak Hidaskürtnél. A mai összecsapást 2-0-s félidőt követően 6-0-ra a délvidékiek nyerték, igaz a második félidő közepén az erdélyiek kapusát egy 16-oson kívüli kezezésért kiállította a játékvezető. Ezzel az újabb nagyarányú győzelemmel Ada együttese a két mérkőzésen lőtt 15 találattal és a begyűjtött hat ponttal magabiztosan vezeti a pápai elődöntőt.
- Ezek a gyerekek egy középiskolába járnak Adán, immár három éve játszanak együtt – fogalmazott Sztári Attila, az adaiak edzője. Nagyon elégedett vagyok a csapattal, hiszen két magabiztos, nagyarányú győzelem van a hátunk mögött. Tavalyelőtt Szanyban sikerült kivívnunk a döntőbe jutást, sajnos tavaly Bicskén másodikak lettünk, bízom benne, hogy idén ismét pályára léphetünk az Albert Stadionban, ahol a Jászberényi elődöntő első helyezettjével mérjük össze erőnket. Szeretném megköszönni a vendéglátóinknak a kedves fogadtatást, Pápa nagyon szép város, az Esterházy kastély is gyönyörű.
A csapatok ma a Pápai Bázisrepülőtérre látogatnak, majd történelmi vetélkedőn vesznek részt, a felnőttek pedig kora este megkóstolhatják a Somló legfinomabb borait.

Holnap 10 órától folytatódik a játék, a Spartacus pályán Pápa – Ada, a PGSZKI sporttelepén Székelyudvarhely – Zenta találkozókat rendeznek.

A bajnokság állása:
1. Ada 6 pont (+14)
2. Székelyudvarhely 3 pont (-5)
3. Hidaskürt 0 pont (0)
4. Zenta 0 pont(-8)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!