Lezárta az idei évet a Pápai Játékvezetői csoport


2009-11-14 15:44:13  | cikk:  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Lezárta az idei évet a Pápai Játékvezetői csoport főképe
A szokásos helyen, a Boszorkány Étteremben tartotta évzáró értekezletét péntek este a Pápai Játékvezetői Bizottság. Ákos Csaba elnök elmondta, hogy a Pápai csoport idén is sikeres évet zárt, hiszen a legmagasabb osztályba is küldtek már játékvezetőt, emellett az NB II-ben és az NB III-ban is rendszeres a pápaiak közreműködése. A 40-45 tagot számláló csoporthoz nem is olyan régen hét új sípmester is csatlakozott.

- Gyürüsi Gábor és Ákos Dávid személyében két olyan játékvezetőről beszélhetünk, akik már tartalékként az első osztályban tevékenykednek. Emellett Ákos Dávid az NB II-es vezető keret tagja, a harmadosztályban pedig Schnellbach Imre valamint Szepesi Mihály dirigálja az összecsapásokat. Rengeteg munkával telt az idei esztendő, hiszen majdnem 500 nagypályás, 290 kispályás és 300 városi és utánpótlás-mérkőzésre küldtünk játékvezetőket. Emellett nagy gondot fordítunk az utánpótlásnevelésre, hétfőnként Gyürüsi Gábor vezetésével szakmai továbbképzés, hétvégente pedig gyakorlati oktatás zajlik. Tanfolyamokat is rendszeresen szervezünk, ezeknek köszönhetően hét fiatal bíróval bővült a keretünk, akik már felnőtt mérkőzésen is számot adhattak tudásukról és felkészültségükről.

A Veszprém Megyei Játékvezetői Bizottság Ellenőrzési Albizottságának vezetője Uszkai György szerint igény van a minőségi játékvezetésre, beszédében kitért arra, hogy az újoncok beilleszkedése a legtöbb esetben nem éppen zökkenőmentes.

- Ennek a megyének nagyon nagy szüksége van a fiatal játékvezetőkre, sajnos az alsóbb osztályú csapatok nagyon türelmetlenek és csak ritka esetben toleránsak a fiatalokkal szemben. A rutinos, idősebb sípmesterek felelőssége óriási, hiszen általuk van esélyük a fejlődésre és a rutin megszerzésére.

A vezető végezetül köszönetet mondott a játékvezetők családjainak, hisz’ mint mondta ”a biztos családi háttér nélkül a sípmesterek sem tudnák tudásuk legjavát nyújtani.”

Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!