Újra repülős baráti találkozó Pápán


2011-06-22 14:52:08  | cikk: mo  | 


Újra repülős baráti találkozó Pápán főképe
2011 július 2-án fontos eseményre gyűlnek össze az egykori pilóták, veterán katonák. A négy helyszínen zajló IV. Repülős Baráti Találkozónak ismét Pápa ad otthont. A rangos esemény 14 órakor három volt repülő-műszaki szakember akrill és pasztell festményeiből illetve pirográf technikával készült képeiből összeállt kiállítással kezdődik. A 47.Pápa Harcászati Repülő Ezred emlékkiállítás címmel megrendezett tárlatot ezúttal a Pedagógus Művelődési Házban tekinthetik meg az érdeklődők. Ez a kiállítás ugyanis először idén januárban volt megtekinthető a Helyőrségi Művelődési Házban. A kiállítók kérése az volt, hogy a város egy többek által látogatott helyiségében is kiállíthassanak. A Honvéd Bajtársi Klub és „Az Ég Katonái” Hagyományőrző Egyesület így már készen vette át ezt a programot, hiszen illeszkedik a rendezvény témájához.
Az esemény 15:30 perckor a Helyőrségi Művelődési Otthon emléktáblája előtt koszorúzással folytatódik, majd a MH Pápa Bázisrepülőtéren 16:45 perckor megkezdődik a 08 oldalszámú MIG-23 repülőgép avatóceremóniája. Az ünnepséget Simon Róbert Sándor, „Az Ég Katonái” Hagyományőrző egyesület elnöke nyitja meg.
Domonkos Miklós ezredes, reptérparancsnok jóvoltából, a gép felavatása után az egykori hajózók, kollégák busszal tekinthetik meg  a repülőteret és lehetőség szerint a C-17-es repülőgépet.
A találkozó az Acsády Szakképző Iskola éttermében zárul, ahol a szervezők 19 órai kezdettel zenés, baráti beszélgetésre várják a repülőbajtársakat és a repülés iránt érdeklődőket. 

A rendezvényen való részvételhez „Az Ég Katonái” Hagyományőrző Egyesület honlapján lehet regisztrálni. A részvétel díja (vacsorával együtt) 3000 forint.
A szervezők felhívják a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a repülőgép avatóceremóniáján csak az vehet részt, aki a regisztráció során megadta a szükséges adatokat a repülőtérre való belépéshez és elutalta a regisztrációs díjat (500 forint).
További információ :
Horváth Ferenc 06/70/340-9972
http://www.azegkatonai.hu/

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!