Tanévzáró a Tarczyban


2011-06-21 20:33:24  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Tanévzáró a Tarczyban főképe
Véget ért a 2010-2011-es tanév a Tarczy Lajos Általános Iskolában is. Az ünnepélyes tanévzáró ünnepélyt a hetedik és nyolcadik osztályosoknak a ballagási ünnepséggel együtt a múlt héten megtartották, a többi osztálynak viszont tegnap délután fejeződött be a tanév.
Holb Enikő 1.c és Kiss Kata 1.e osztályos tanulók vidám szavalata után az iskola igazgatója, Venczel Csaba szólt a népes diáksereghez. Búcsút vett a nyugdíjba vonuló kollegáktól, s azoktól a külföldi tanároktól, akik szeptembertől máshol folytatják munkájukat. Egy csokor virággal köszönte meg Bánhidiné Bolla Zsuzsanna, Matyasovszky Albertné, Horváth Lászlóné, Dinevné Baráth Valéria iskolatitkárnak, valamint Tóth Annamária tanítónőnek, Angela Lagines, Virginia Wurts, Megan Judith Randlett, Margaret Jackson amerikai nyelvi lektoroknak és Tina Nordhagennek, a külföldi szülők képviseleti szervének, a Multinacionális Iskolatanács elnökének, és Monica Zazworsky mediátor asszonynak a fáradozását. Ezután beszédében a tanévet értékelte.
Mint mondta, a tanév munkarendjében megadott 183 tanítási napot teljesítették.
- Tartalmas, eredményes tanévet zárunk ma. 654 tanulónak osztunk év végi bizonyítványt köztük 47 külföldinek. Az oktató-nevelő munkát 77 pedagógus kollégával végeztük, 5 amerikai, 2 svéd, 2 norvég, 2 holland tanárral. Az idén is hatalmas sikere volt a Multikulturális Gálának és a Tarczy-napnak. Örömmel említem meg, hogy az idei tanévben városi (területi) versenyen 68 darab 1-3. helyezést, megyei versenyen 17 darab 1-10. helyezést, országos döntőben 9 darab 1-15. helyezést értek el tanítványink. Külön gratulálok a nemzetközi és az országos döntőbe jutott tanítványainknak.
A Romániában megrendezett nemzetközi matematika verseny döntőjébe is bejutottak tanulóink. Az országos vers- és prózamondó versenyen Nagy Ádám 6.a osztályos tanuló 2. helyezést, Tóth Eszter 8.a osztályos tanuló 3. helyezést ért el. A Regenbogen német nyelvi tanulmányi versenyen Kovács Márk 6.a osztályos tanuló országos 2. helyezést ért el. A sport területén is szépen helyt állt iskolánk, az Országos Diákolimpián úszás kategóriában és kosárlabdában is szép eredményekkel büszkélkedhetünk - hangsúlyozta az igazgató.
- Bízom abban, hogy a bizonyítványotokban minél több olyan tantárgyat találtok, melynek eredményén félév óta sikerült javítanotok. És mivel nincs az a tudás, amit ne lehetne gyarapítani, javaslom nektek, hogy júniusban és júliusban pihenjetek, gyűjtsetek erőt, de már augusztusban szép fokozatosan kezdjétek újra edzeni agysejtjeiteket, hogy az új tanév akadályait könnyedén vegyétek. Kellemes nyári vakációt kívánok - zárta gondolatait Venczel Csaba.
Végül a jutalomkönyvek kiosztása következett, melyet 199 tanuló érdemelt ki kiváló tanulmányai eredményével.
A tanévzáró végén felcsendült a mindenki számára jól ismert Napoleon Boulevard: Legyetek jók, ha tudtok című dal is, majd Pozsgai Réka szavalata zárta az ünnepséget.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!