A Türr egy jó iskola - évzáró a gimnáziumban


2011-06-21 20:26:51  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A Türr egy jó iskola - évzáró a gimnáziumban főképe
575 türrös diák gyűlt össze ma délután 17 órakor az iskola udvarán, hogy a 2010/2011-es tanévet lezárja, és megkezdje a várva várt vakációt.
- Iskolánk nevelőtestülete mindig arra törekedett, hogy minél több legyen az az érték, amit a gyerekek tudásban, kulturális fejlődésben kaphatnak az iskolától. Nem volt ez másként idén sem. Iskolánk több városi intézménnyel együttműködési megállapodást kötött, így diákjainknak lehetősége volt számos iskolán kívüli programon is részt venni. Kedves diákok! Remélem ti is úgy látjátok, hogy a Türr egy jó iskola. A gimnázium tantestülete így gondolta ezt, ezért döntöttünk úgy, hogy szeretnénk, ha a Türr István Gimnázium referenciaintézménnyé válna. A referenciaintézményi cím rangot jelent, bizonyítja azt, hogy az itt folyó munka példaértékű más intézmények számára is - köszöntötte a népes diáksereget Németh Zsolt igazgató.
Az első lépést már megtette az iskola ezen az úton, hiszen a gimnázium már átesett az előminősítésen, ahol a szakmai zsűri az iskolának maximális pontszámot adott. Az elmúlt tanév eredményei pedig igazolják a szakértő zsűri döntését - derült ki Németh Zsolt év végi értékeléséből. A Türr István Gimnázium tanulmányi eredménye hosszú évek óta nem szárnyalt ennyire, mint az elmúlt évben, hiszen 4,23 lett az iskola év végi átlaga. A 18 osztályból 13 osztálynak sikerült négy egésznél jobb átlagot elérnie és csak két diáknak kell javító vizsgát tennie augusztusban. A legjobb a 10. A osztály lett 4,59-es átlaggal, a második helyezett a 6.G osztály lett 4,55-tel, a harmadik pedig a 11.A osztály 4, 45-tel holtversenyben a 9.A osztállyal.
Az igazgató átadta a több mint 56 kitűnő bizonyítványt tulajdonosainak, majd azokat a diákokat köszöntötte, akik a jó tanulmányi és közösségi munkájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, példamutató kötelességteljesítésükért pedig dicséretet kaptak bizonyítványukba. A jó tanulók mellett a jó sportolókat és az országos versenyeken kimagasló eredményeket elérő diákokat jutalmazta az igazgató az iskola legrangosabb elismerésével, az Érdemkönyvi bejegyzéssel.
A gimnáziumban több alapítvány is működik, amelyek az intézmény működését és a diákokat támogatja. A megújult Türr Alapítvány az elmúlt évben közel 800 ezer forinttal támogatta az iskolát, mely összeget az informatikai eszközök fejlesztésére és az iskolai értesítő kiadásának támogatására fordított a nevelőközösség. A szülők az iskola volt diákja, Kapcsándi Ernő emlékére alapítványt hoztak létre, melynek törzstőke kamatát minden évben azok a diákok kapják, akik kiváló tanulmányi eredményük mellett egyéb más területen is kimagasló munkát végeznek. Idén a kuratórium Kertész Dávid 11. A osztályos tanulót jutalmazta, aki az Országis Triatlon Bajnokságon első helyezést ért el és számos más tanulmányi versenyen is részt vett, valamint Németh Anna 12. A osztályos tanulót jutalmazta, aki OKTV-n 9. helyezést ért el és kimagasló kulturális tevékenységet végzett az év során. A Türr Alma Mater Alapítvány az idei évben is támogatta a tavaszi schwetzingeni kirándulást és az októberi olaszországi programot is. Az idei esztendőben az alapítvány jutalmazta azt a türrös pedagógust is, aki a munkájával hosszú évek óta szolgálja a Türr István Gimnáziumot, az iskola iránti elkötelezettségét többször is bizonyította és a munkája példaértékű, precíz, pontos, tevékenysége a diákok és a tanárok munkáját egyaránt segíti. A kuratórium döntése alapján a 2011-es év díjazott pedagógusa Molnár Lajosné igazgatóhelyettes volt. Végül Németh Zsolt búcsúszavaiban arra kérte a diákokat, vigyázzanak magukra és bár nem az intézmény falai közt lesznek, a nagy múltú és neves iskola nevéhez méltóan viselkedjenek a nyári szünetben is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!