„ Felelőséggel tartozol azért, amit megszelídítettél...”


2009-11-14 08:25:20  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


„ Felelőséggel tartozol azért, amit megszelídítettél...” főképe
Immáron második alkalommal rendezték meg a Pápai Humán Állatvédő Egyesület Jótékonysági Gálaestjét a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében november 13-án, pénteken este. Az esten az egyesület elnöke, Ernhoferné Sziráki Viktória köszöntötte az egybegyűlteket, akik 1000 Ft-os belépőjegyükkel támogatták az egyesület fejlődését, az új állatvédő telep kialakítását, amely egyelőre négy kennelből fog állni - mondta el az elnök.

 Ifj. Piller Károly szavalata után Gosztola István versét hallhatták, majd Máté Péter dalok csendültek fel Piller Károly előadásában. További előadók: a Black Bunny Rock and Roll Club , Illés Csaba,a Lótuszvirág Orientális Táncduó, Nacsa Andrea, a Szeptim Kulturális Egyesület , valamint a Vadvirág Néptánc Együttes voltak. Az est során árverésre bocsátottak két Heitler László művész úr által felajánlott képet.

Babos Petra

Képek:

A Pápai Humán Állatvédő Egyesület

A Pápai Humán Állatvédő Egyesület 2005 nyarán alakult, azzal a céllal, hogy a gazdátlan, sorsukra hagyott kutyáknak és cicáknak szerető otthonra találjanak.Napi kapcsolatban állnak az Animal Life nemzetközi állatvédő szervezettel. Segítségükkel a gyepmesteri telepről heti rendszerességgel mentenek kutyákat, de segítenek nekik egyes egyesületi védenceink elhelyezésében is, Ausztriában vagy Németországban biztosítva számukra új és szerető otthont. Az egyesület állatorvosának dr. Lázár Attilát kérték fel, aki segít a sérülten, betegen talált kutyák, macskák gyógyításában, egészségi állapotuk rendszeres ellenőrzésében.

Terveik:

Tervünk az, hogy a gyepmesteri telep közvetlen közelében kialakítunk egy úgynevezett állatvédő telepet. Az állatvédő telep feladata lesz, hogy ellássa az eddig gyepmesteri telepre került, azonban speciális bánásmódot igénylő gazdátlan kutyákat (anyakutyák, kölykök, beteg, sérült állatok). Őket a jövőben egyből az állatvédő telep kenneljeiben helyezzük majd el, hogy már a jogszabályban előírt kötelező megfigyelési idő alatt is megkaphassák a szükséges gondoskodást: kölyökkutyák például napi többszöri etetést igényelnek, míg egy törött lábú kutyának azonnal orvosi segítségre van szüksége stb. Egy ilyen telep megépítése egyszeri, de jelentős kiadás, amely a jószívű állatbarátok anyagi és fizikai segítsége nélkül nem valósulhat meg. Célunk továbbá az, hogy a város oktatási intézményeivel felvéve a kapcsolatot rendhagyó természetismeret órákon tájékoztassuk a gyerekeket a felelős állattartásról. Szeretnénk segítséget nyújtani a tanulóknak abban, hogy valóban megértsék mekkora felelősséggel jár egy kisállat otthoni tartása, gondozása. Szeretnénk megismertetni a gyerekeket azokkal a gondokkal, amelyeket a környezetükben élő elkóborolt állatok okoznak, és persze rávezetni őket a helyzet lehetséges megoldásaira és arra, hogy ők maguk hogyan segíthetnek. Végül pedig, de nem utolsó sorban, szeretnénk, ha minden gyerek átérezné, hogy az állatok védelme közös, mindannyiunk együttes felelőssége- mondta el Ernhoferné Sziráki Viktória.

http://papaikutyak.gportal.hu

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!