Megérkeztek a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság résztvevői


2011-06-20 21:30:57  | cikk: mo  | 


Megérkeztek a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság résztvevői főképe
Nyolcadik évfolyamába lépett a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság, amelyet az elcsatolt országrészek magyar fiataljainak összefogása céljából rendeznek minden évben. A bajnokság legfontosabb missziója, hogy a Kárpát-medence magyar diáksportolói az anyaországgal és a többi határon túli magyar közösséggel találkozzanak, baráti kapcsolatok létesüljenek, s közben ápolják a hagyományokat hittel, sporttal, kultúrával.
Az Aranycsapat Alapítvány szervezésében Pápa nem először ad otthont a bajnokságnak, a házigazda nemes feladatát városunk már tavaly is ellátta. Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke elmondta, négy csapat érkezett a pápai tornára, a délvidéki Zenta, Ada és a felvidéki Hidaskürt települések diákjai, ezenkívül a négyszeres bajnokcsapat Székelyudvarhelyről. Bajnokcsapat, hiszen a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság válogatottja Dél-Afrikában megnyerte a Nemzetek Kupája utánpótlástornát, a Hessequa Cup-ot. Világsiker ez a magyar és a kárpátaljai labdarúgás számára. Az együttes veretlenül hódította el a kupát.
A fiatalokat szentmisével fogadták ma este a Szent József Kápolnában. Salgó Ferenc kanonok plébános a hit jelentőségére hívta fel a sportolók figyelmét, mely elengedhetetlen a kiemelkedő sportteljesítmény elérésében.
A diákbajnokság résztvevőit a sport mellett a héten még számos program várja. Holnap megtekintik a város nevezetességeit, szerdán történelmi vetélkedőn adnak számot tudásukról, csütörtökön kirándulnak, pénteken pedig bepillantást nyerhetnek a pápai bázisrepülőtér életébe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!