Kispályás labdarúgás: Optimistán várják a folytatást az élen állók


2011-06-20 17:54:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kispályás labdarúgás: Optimistán várják a folytatást az élen állók főképe
Két hete lezárult a pontvadászat tavaszi menetelése, úgy tűnik mindhárom osztályban már most eldőlt a bajnoki cím sorsa, hiszen a tabella élén állók megnyugtató előnnyel várják az őszi folytatást. Lássuk a bajnokaspiránsok miként élték meg az eddig lejátszott bajnokikat.

I. osztály: Futrinka Utca (9 győzelem 1 döntetlen, 0 vereség 28 pont)
A csapatnak sokáig az indulás is kérdéses volt a létszámgondok miatt, végül sikerült elindulniuk az első osztályban. Ha már neveztek, értelemszerűen szerettek volna minél jobb eredményt elérni.
- A Kiliáni Őrdögök és a Spartacus FC volt a két legkellemetlenebb ellenfél, de a többi csapat többsége is elég jó játékerőt képvisel – mondta Büki Balázs csapatvezető. Első helyünk annak is köszönhető, hogy a tavalyi bajnoksággal ellentétben idén nem kellett egy cserével, esetenként csere nélkül végigjátszanunk a meccseket, mindig volt legalább két bevethető játékosunk, illetve a kötelező győzelmeket rendre behúztuk. Legjobb meccsünk a Kiliáni Ördögök elleni 4-4-el végződő változatos találkozó volt, ahol bármilyen eredmény születhetett volna, de a Sector FC elleni bajnokink is emlékezetes, ahol háromgólos hátrányból nyertünk. Még nincs lefutva a bajnokság, hiszen mindenkivel még kétszer találkozunk, hamar el lehet veszíteni a tavasszal megszerzett hatpontos előnyt, de ha mindenki odateszi magát, nem lehet gond.

II. osztály: Johnson FC (7 győzelem, 0 döntetlen, 0 vereség 21 pont)
A tavaly még Seton FC néven induló csapat tavalyi harmadik helye után idén a tabella első helyét célozta meg, nem is sikertelenül, hiszen Hegyi Zoltán csapata tavasszal mindenkit legyőzött, így 100 százalékos teljesítménnyel vezeti a második vonalat.
- Minden mérkőzést komolyan veszünk, de arra számítottunk, hogy a Piha SC, a Nagygyimót és az Erzsébetváros ellen lesz a legnehezebb dolgunk. 2007-ben már volt arra példa, hogy veretlenül hozzunk le egy idényt, örülünk, hogy ez idén is sikerült. Szerencsére a Nagygyimót ellen jól kaptuk el a rajtot, a lendület pedig kitartott az egész bajnoki szezonra. Nagyon élveztük a játékot, mert a meccsek barátságos hangulatban zajlottak és persze az eredmények is jöttek. Heti rendszerességgel tartunk edzéseket, tudatosan nagy figyelmet fordítunk a védelemre, emellett nagy fegyvertény, hogy hétről-hétre teljes kerettel tudunk kiállni, a jövőt illetően pedig két ígéretes igazolásunk is van. A pontvadászat eddigi legjobb meccsét a Piha SC ellen játszottuk, amikor is 5-0-s félidei hátrányból 6-5-re nyertünk, igaz a szerencsével sem álltunk hadilábon. Hét pont az előnyünk, ami szerintem elegendő lesz a bajnoki címhez – vélekedett Biber Zsolt, a csapat egyik alapító tagja.

III. osztály: Inter-Thermo Kertváros (7 győzelem, 0 döntetlen, 0 vereség 21 pont)
Az Inter-Thermo Kertváros megérdemelten áll a tabella élén, a csapat a legtöbb gólt lőtte (57) és a legkevesebb találatot (14) kapta a hét találkozó alkalmával. A tavaly őszi visszalépést követően egy erőteljesen megfiatalított csapattal neveztek a bajnokságba.
- Szerettünk volna a másodosztályban indulni, de a Versenybizottság a harmadosztályba sorolt be minket – mondta Kun-Szabó Attila csapatvezető. Konkrét célt nem neveztünk meg, de szerettünk volna minden meccset megnyerni, ez végül sikerült is. Komoly játékerőt képviselő gárda a "testvércsapatunkon" kívül nincs az osztályban, de ők is csak akkor, ha rendesen fel tudnak állni. Az őszi idényre keretünk teljesen képlékeny, az NB III-as játékosok nem játszhatnak, ezért már többen kiestek, s pár játékosunk jövője is bizonytalan. Július végére talán kialakul az őszi keret. Sajnos a játékvezetés színvonala nem javult, néhány játékvezető mereven ragaszkodik a szabályokhoz, de inkább a játék szellemében kellene alkalmazni őket, ez mégiscsak tömegsport. A fegyelmi határozatok szigorításával teljes mértékben egyetértünk, sajnos pont az öregfiúk csapatunk egyik játékosa volt a szigor első "áldozata". Itt a harmadosztályban már nem értek minket a korábban tapasztalt, alaptalan támadások, amikor néhány ember a névtelenség mögé bújva gyalázta a másik csapatot, bátor tett volt... Most a megyei első osztályban szereplő Ugod csapatát érik hasonló támadások, szintén névtelenül. Úgy néz ki, hogy a siker Magyarországon nagyon hamar irigységet szül, de ezzel a kérdéssel a továbbiakban nem kívánunk foglalkozni. Ezúton kívánunk minden csapat vezetőjének, játékosának jó pihenést, és sok sikert az őszi idényben – fogalmazott Kun-Szabó Attila.

(A papa-ma.hu fenntartja a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!