Játékos tudomány-a fizika csodái


2009-11-14 08:17:40  | cikk:  | 


Játékos tudomány-a fizika csodái főképe
A Játékos tudomány nevet viseli az az interaktív kiállítás, amely november 9-től 14-ig, hétfőtől szombatig látogatható a Jókai Mór Művelődési Központban, és 0-99 éves korig ajánlanak a szervezők.

- Egy váci házaspár saját készítésű utazó kiállítása látható, mely Öveges professzor munkáit kelti életre, közelebb hozza, és játékos módon ismerteti meg a gyerekekkel a fizika csodáit- mondta Róka Norbert, művelődésszervező.

A harmincöt furábbnál furább kinézetű tárgy között megtaláljuk a fizikai jelenségeket bemutató eszközöket, ügyességi játékokat, az érzékcsalódások galériáját, az ördöglakatokat, az otthon elkészíthető kísérletek mintáit, és a füstkarikát is. A gyermekek szép számmal, csoportosan érkeztek az általános iskolák 7. és 8. osztályaiból és több városi óvodából is jöttek gyermekek kipróbálni a különlegességeket. Kivétel nélkül különleges élményekben részesültek, azok a gyerekek, akik megtekintették a kiállítást.

A tárlat ráadása, mindamellett, hogy nagyon érdekes és elgondolkodtató, korosztálytól független, hiszen 0-99 éves korig mindenki megtalálhatja magának az egyéni fizikai csodáit.

Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!