Eredményes tanévet zárt a Közgáz


2011-06-17 17:55:45  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Eredményes tanévet zárt a Közgáz főképe
A diákok számára a legkedvesebb szó a VAKÁCIÓ. Júniustól már nagyon várták, hogy minden nappal egy betűvel több kerüljön ebből a szóból a táblára, s végre beköszöntsön a nyári szünet. Mától mindannyiuknak szabadnapja van, s csak a gondtalan pihenésé, a vidámságé és a nyaralásé a főszerep.592 diák számára fejeződött be a tanítás mától a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium székhelyintézményében (volt Közgáz). Az évzáró elején Kapcsándi Klaudia 10. D osztályos tanuló Szabó Szilvia: Utolsó nap című versét szavalta el, majd Karnerné Pethő Katalin igazgatóhelyettes a tanév sikereiről, pályázatairól számolt be az egybegyűlteknek.Mint mondta, a mai nap feladata, hogy végiggondolva az elmúlt tanévet, értékeljük munkánkat, összegezzük mit valósítottunk meg a tanévnyitón kitűzött célok közül, mi maradt el, és milyen kiemelkedő eredményekről, eseményekről számolhatunk be. 
- Befejeződött a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium székhelyintézményének, a volt Közgáznak a Ceeconomy elnevezésű Comenius projektje, melyben hat ország (Csehország, Szlovákia, Ausztria, Lengyelország, Románia és Magyarország) vett részt. Az együttműködés során kialakult kapcsolatok tovább élnek, ezt bizonyítja a cseh diákok pápai látogatása. A Tábor városából érkezett tizenhárom középiskolás két napot töltött Magyarországon, ismerkedtek Pápa város és a Balaton-felvidék nevezetességeivel. A viszontlátogatásra novemberben került sor, a csehországi intézmény meghívására iskolánk 7 közgázos tanulója és 2 szaktanára látogatott Tábor városába. A Leonardo projekt keretében nyert iskolánk több mint 20 ezer Euro támogatást. Ennek keretében a nyáron 4 hétre ismét 16 közgázos diák utazhat Höxterbe szakmai gyakorlatra. Német vendégeink június végén érkeznek Pápára, 2 hetet töltenek városunkban, üzemlátogatásokon, kirándulásokon vesznek részt. Nem lenne teljes a tanév a DÖK rendezvényei nélkül. Nagy sikerrel rendeztük meg a hagyományos gólyabált, ahol szoros verseny alakult ki a „Legszebb közgázos” cím elnyeréséért. Több év kihagyás után ebben a tanévben újra megrendeztük a szecskaavatót, ahol a 9-es osztályok csapatai vidám vetélkedőn mérhették össze tudásukat. Szokás szerint a tanév legsikeresebb rendezvénye a természetvédelmi és diák napunk volt a Malom-tónál, ahol mindenki nagyon jól érezte magát.  Decemberben iskolánk két intézményében összesen több mint 15 millió Ft-os informatikai fejlesztés  valósulhatott meg, amelynek keretében a Mező 35 fős informatikai szaktantermében és a Közgáz II. számú informatikai szaktantermében a teljes számítógépes park (54 számítógép konfiguráció) cseréje történt meg. Szerencsére a sok rendezvényre történő felkészülés és a hétköznapi tanulmányi munka sem akadályozott meg több közgázos tanulót abban, hogy képviselje iskolánkat országos, regionális, megyei és városi tanulmányi, szakmai és sportversenyeken, ahol nagyon jó eredményeket értek el - hangsúlyozta az igazgatónő. 
A tanévzáró keretén belül minden évben átadják az Ifjú Közgazdász Alapítvány és az iskolai Diákönkormányzat által létrehozott jutalmakat is, melyet Rozsnyai László kuratóriumi elnök, Egyházi Andrea tanárnő és Molnár András tanár adott át.
Az intézmény ebben a tanévben új díj adományozásáról döntött, mely szerint ezentúl minden tanév végén jutalmazzák a legjobb lány és fiú sportolót. Ezúttal ezt az elismerést Kertész Réka 9. D és Tibold Máté 12. C osztályos tanuló kapta.
Az ünnepély végén az énekkar az „Itt a nyár” című vidám dallal búcsúztatta a 2010-2011-es tanévet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!