A tanév egyik legvidámabb napja - tanévzáró a Mezőben


2011-06-17 17:49:11  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A tanév egyik legvidámabb napja - tanévzáró a Mezőben főképe
A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tagintézményében ma reggel tartották a 2010-2011-es év ünnepélyes tanévzáróját. Az alkalmon Karnerné Pethő Katalin igazgatóhelyettes szólt a népes diáksereghez és tanáraikhoz, és beszédében az elmúlt tanévet értékelte, összegezte, valamint azt, hogy mit valósítottak meg a tanévnyitón kitűzött célok közül, s mi maradt el. 
- Ebben a tanévben is több sikeres pályázatról számolhatok be, amelyek keretében diákjainknak és tanárainknak lehetősége volt külföldi iskolákba ellátogatni, szakmai gyakorlatokon részt venni. Ismét támogatást nyert francia nyelvű EUROTOUR vendéglátás-idegenforgalmi európai uniós projektünk. A Mezőben a médiaterembe került egy interaktív tábla, a szaktantermekbe pedig projektorokat vásároltunk. Iskolánk elnyerte az Ökoiskola címet, mely azon nevelési-oktatási intézmények elismerését jelenti, melyek rendszerszerűen foglalkoznak a környezettudatossággal, a fenntartható fejlődés pedagógiájának megvalósításával és a környezeti neveléssel. Decemberben iskolánk két intézményében összesen több mint 15 millió Ft-os informatikai fejlesztés  valósulhatott meg, amelynek keretében a Mező 35 fős informatikai szaktantermében és a Közgáz II. számú informatikai szaktantermében a teljes számítógépes park (54 számítógép konfiguráció) cseréje történt meg - mondta el Karnerné Pethő Katalin.Végezetül minden tanárnak és diáknak kellemes nyarat, jó pihenést kívánt.
A tanévzáró ünnepség keretén belül idén másodszor adták át a Böröczky Géza díjat az iskola egyik kiemelkedő diákjának. A díjat a névadó unokája, dr. Szőllősy Szabolcs közgazdász alapította 2010 áprilisában azzal a céllal, hogy méltó emléket állítson Böröczky Géza pápai vendéglős és üzleti vállalkozó jelentős szakmai életművének, Pápa város vendéglátása és fejlődése érdekében kifejtett tevékenységének, valamint, hogy évente megjutalmazza az intézmény egy erre érdemes tanulóját. A díj névadója sikeres vendéglős és üzletember, a város gazdasági életének ismert egyénisége volt. Vendéglője - mely a később róla elnevezett Böröczky dombon állt – híres volt igényes szolgáltatásairól és ételválasztékáról. A vendéglő 1913-tól az 1949-es államosításig működött. A névadó unokája a díj alapításával olyan diákokat kíván jutalmazni, akik kiváló előmenetelt érnek el a vendéglátóipari vagy kereskedelmi ismeretek elsajátításában, törekednek a magyar nemzeti hagyományok ápolására és szilárd jellemű, etikus viselkedésűek – hangzott el a díj ismertetésében. A kitüntetett személyére az iskola tett javaslatot, az oklevelet és jutalmat tartalmazó díj odaítélésében pedig az alapító döntött.
Idén Ivanics Orsolya 14. VT osztályos tanuló vehette át a Böröczky Géza-díjat. 
Az ünnepélyen 39 tanuló kapott könyvjutalmat tanulmányi munkája elismeréseként.A 2010-2011-es tanév a Szózat hangaival és a bizonyítványosztással zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!