Aktívabb és keményebb politizálásra készül a Jobbik


2011-06-16 19:31:12  | cikk: mo  | 


Aktívabb és keményebb politizálásra készül a Jobbik főképe
A Jobbik Magyarországért Mozgalom sajtótájékoztatón számolt be a tegnapi tisztújító taggyűlés eredményeiről. A tagság újabb két évre elnöknek választotta Orbán Imrét, megerősítette alelnöki tisztségében Erőss Bulcsút és Süle Zsoltot. A harmadik alelnöki posztra a tagság Gulyás Pétert választotta.

Erőss Bulcsú a tegnapi - Németh Tamás korábbi tűzoltóparancsnok felmentését tárgyaló - testületi ülésen elhangzott, erős visszhangot kiváltó felszólalása kapcsán elmondta, politikai kinevezés történt. A hozzászólására reagáló dr. Hermann István vagy nagyon naiv – fogalmazott a jobbikos képviselő -, vagy nincs tisztában pártja politikai vezetési stílusával. Erőss Bulcsú hozzászólását Grőber Attila is bírálta.
-    A szocialista képviselő morális és erkölcsi értelemben tartotta aggályosnak a hozzászólásomat. Meglehetősen álszent és visszás az, amit Grőber Attila képvisel, hiszen az elmúlt nyolc évben az ő politikai főnökei és társai pontosan a demokrácia eltiprásán fáradoztak minden egyes döntésükkel.

Orbán Imre, a Jobbik helyi elnöke a tisztújító taggyűlés kapcsán elmondta, szükség volt az elnökség kibővítésére, hiszen a jövőben aktívabb és határozottabb politizálást folytatnak majd. Aktívan részt vesznek a városi rendezvényeken, új elemként pedig megjelenik programjukban a kispolgárság érdekeinek képviselete. Orbán Imre szerint ugyanis az Orbán-kormány jobbára a gazdagabb, tehetősebb középrétegeket támogatja, a kispolgársággal senki nem foglalkozik. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület helyi szintű megalapításával kapcsolatban a Jobbik vezetése tárgyalásokat folytatott a pápai rendőrkapitánnyal.
-    A rendőrkapitánnyal folytatott beszélgetésből azt szűrtem le, hogy a polgárőr egyesület létrejöttét kormányzati szinten minden módszerrel meg fogják akadályozni. Mi továbbra is folytatjuk a munkánkat, mert ha formaruhában nem lehet, akkor majd civilben sétálunk a város kritikus területein, és lakossági bejelentést teszünk, amennyiben bűncselekménynek vagy szabálysértésnek leszünk tanúi – fogalmazott a radikális párt helyi elnöke.
Orbán Imre arról is beszámolt, hogy a Jobbik ifjúsági tagozata könyvgyűjtésbe kezdett, az akcióban mára több száz dokumentum gyűlt össze. Az adományt Csángóföldre kívánják elszállítani. A Jobbik helyi elnöke köszönetét fejezte ki a Petőfi Sándor Gimnázium nagyobb mennyiségű adományáért és egy lovászpatonai lakos 300 kötetet számláló gyűjteményéért.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott az új alelnök, Gulyás Péter is. Gulyás Péter két éve tagja a Jobbik helyi szervezetének. Állítása szerint életének minden mozzanata Pápához köti. Célkitűzései meggyeznek a párt helyi elnökéével. Gulyás Péter úgy fogalmazott, missziója, hogy elérje, a városban élők ne féljenek közelíteni a Jobbikhoz.

Süle Zsolt már korábban is alelnöki pozícióban tevékenykedett a Jobbik pápai szervezetében. Célkitűzései egybeesnek a Jobbik országos célkitűzéseivel.
-    Azoknak az embereknek az érdekképviseletét vállaljuk fel egyre hatványozottabban, akikről már a negyvennyolcadik bőrt is lehúzzák, függetlenül attól, hogy narancs vagy vörös színű kormány van hatalmon – tette hozzá Süle Zsolt.
A párt alelnöke megjegyezte, erősíteni szeretné az emberekben az egészséges nemzettudatot, véleménye szerint ez lehet Magyarország felemelkedésének egyetlen útja.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!