A „tökös rock” zenészei


2009-11-14 08:06:40  | cikk:  | 


A „tökös rock” zenészei főképe
A Backstage Sexmachine együttes tegnap ünneplte egy éves fennállását, melynek kapcsán egy koncertet adott tegnap este 22 órától  a Teddy Bear Cafeban. A zenekar első fellépése tavaly novemberben volt a Pápai Gitárnyüvők tehetségkutató versenyen. Alapító tagjai: Merétey Marcell, Merétey Gergely, Nagy Gergő, és Gyeginszky Andor, később csatlakozott hozzájuk Bodnár Huba is.

- Azért csináljuk az egészet, mert nekünk nagyon jó érzés, nagyon szeretjük, a barátainknak is tetszik és egyre nagyobb a közönségünk is, de valójában magunk örömére játszunk-mondta Gyeginszky Andor.

A tehetséges fiatalok egyelőre amatőr szinten zenélnek, de tehetségüket látva és hallva nincs lehetetlen a számukra. Tagjai egyelőre szabadidejüket „feláldozva” gyakorolnak és fejlődnek ki az amatőr szintből.

- Egyik zenekar sem szereti azt mondani, hogy egy létező kategóriát lovagolt meg, mi sem vagyunk ez alól kivételek. Úgy nevezzük a zenénket, hogy tökös rock, ez nagyjából annyit takar, hogy dallamos, ütős ritmusokat, de semmiképpen sem elvetemült rockot játszunk- mondta a jubiláló banda tagja.

 A csapat a dalok kiválasztásakor nem hatásvadászatra játszik, mert elsősorban olyan zenéket játszanak, ami valami miatt megtetszik nekik és nem a dal népszerűsége a mérvadó. Ebből kifolyólag van néhány daluk, amiről még a közönség sem tudja, hogy feldolgozás. Az együttes a feldolgozások - mint például Guns N’ Roses, Metallica, mely dalok komolyabb mondanivalóról szólnak - mellett saját dalokkal is rendelkezik, repertoárjuk a bulizásról, az életről, a fiatalságról szól.

Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!