Felmentették beosztásából Németh Tamás tűzoltóparancsnokot


2011-06-15 20:41:35  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Felmentették beosztásából Németh Tamás tűzoltóparancsnokot  főképe
Felmentették Németh Tamás tűzoltóparancsnokot beosztásából. Erről soron következő, mai ülésén tárgyalt Pápá Város Önkormányzatának Képviselőtestülete. A felmentésre azért volt szükség, mert az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főigazgatója, dr. Bakondi György levélben tájékoztatta Pápa város polgármesterét arról, hogy 2011. május 31-i hatállyal visszavonta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, dr. Lauer János tűzoltó ezredes vezetői kinevezését. A főigazgató a megüresedő igazgatói beosztás betöltésére a Megyei Közgyűlés elnökének előzetes egyetértésével Pápa Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága parancsnokát, Németh Tamás tűzoltó alezredest tervezi kinevezni. Németh Tamás már négy és fél éve szolgál Pápán tűzoltóparancsnokként. Szóbeli kiegészítése során elmondta, eredményes időszakot zár le, továbbá megköszönte a képviselőtestület eddigi támogatását, az utódjának pedig további jó munkát kívánt, hiszen jelentős változások előtt áll a tűzoltóság szervezete országos szinten.
Erőss Bulcsú, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselője a napirend tárgyalása során a hozzászólások ideje alatt elsőként jelentkezett véleménye kifejtésére. Mint mondta, a fülkeforradalom óta a központi személycserék megtörténtek, és úgy néz ki, hogy a Fidesz most már helyi szinteken is szeretné lecserélni a régi, jó embereket. A politikus a mostani tűzoltóparancsnok személyváltását a politikai tér hódításának tekinti.
- Az én és a választóim igen szavazata nem azért van, mert Németh Tamás rászolgált volna arra, hogy a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója legyen, hanem azért, mert a tűzoltó állomány bizonyos név nélküli tagjaival egyeztetve úgy gondoljuk, hogy jobb, ha őt megszabadítjuk a pápai tűzoltóságtól és elküldjük innen - fogalmazott hozzászólásában Erőss Bulcsú.
A képviselők ezt a velős véleményt nem hagyták szó nélkül. Elsőként Grőber Attila, az MSZP képviselője reagált hozzászólásában. Mint mondta, ő roppant büszke arra, hogy négy és fél évvel ezelőtt kompromisszum keretében a képviselőtestület Németh Tamást nevezte ki a tűzoltóság parancsnokának. A képviselő szerint mások gyalázása, sértegetése nélkül is ki lehet fejteni a politikai álláspontot. A parancsnoknak megköszönte pápai tevékenységét és további jó munkát kívánt neki.
Dr. Hermann István, a Fidesz képviselője, mint magánember, mint intézményvezető, és mint képviselő arról számolt be, milyen kiválóan tudott Németh Tamás parancsnokkal az elmúlt években együttműködni. A képviselőt nagyon megrázták Erőss Bulcsú szavai, mert szerinte inkább szakmai, mintsem politikai okai vannak, hogy Németh Tamásnak felajánlották a megyei igazgatói posztot. 
- Én soha senkiről nem nyomoztam, hogy ő fideszes-e vagy nem, úgy gondolom, hogy a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csak nyerni fog ezzel a döntésével, a pápai tűzoltóság pedig reméljük nem fog veszíteni általa. Nagyon sok szeretettel kívánok az új beosztásában rendkívül jó munkát és őszintén, a magam nevében nagyon sajnálom, hogy elmegy Pápáról - mondta dr. Hermann István.
A parancsnok felmentésével egyidejűleg döntöttek a képviselők a parancsnoki beosztás jövőbeni ellátásáról, mely faladat átmeneti ellátásával, 2011. június 16-tól Csillag István jelenlegi parancsnokhelyettest, tűzoltási és műszaki mentési osztályvezetőt bízták meg a képviselők ellenszavazat nélkül. Csillag István a szavazás előtt kihangsúlyozta, azon az úton szeretne továbbhaladni, melyen a pápai tűzoltóság a parancsnok úr vezetésével négy és fél éve elindult, és a közeljövő változásainak is meg fog felelni.
A napirend szavazását követően sürgősségi indítványban Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a rövid időtartamú közfoglalkoztatás megvalósítása érdekében július 1-től 2011. december 31-ig együttműködési megállapodást kötött legfeljebb 10 fő alkalmazására a Pápa Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzattal. Szintén sürgősségi indítványban a Városi Sportcsarnok módosító okiratát, valamint egységes szerkezetű megszüntető okiratát módosították a képviselők 12 igen és 1 tartózkodó szavazattal.
Legközelebb július 4-én ülésezik a képviselőtestület.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!