Díjazták a megyei labdarúgó bajnokságok legjobbjait


2011-06-15 18:39:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Díjazták a megyei labdarúgó bajnokságok legjobbjait főképe
A Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség Pápa és Környéke Versenybizottsága ma délután a Sportcsarnokban díjazta a megyei III/A-B-C labdarúgó bajnokságok első három helyezettjeit, gólkirályait illetve a sportszerűségi versenyben előkelő helyen végzőket. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az A osztályban az újonc Pápateszér végzett az élen a tavalyi bajnok Mihályházát megelőzve, harmadik helyre tavalyi nyolcadik helye után Kéttornyúlak ért oda. A B osztályban a kevés csapat miatt tavasszal rájátszásos bajnokságot rendeztek, Takácsi elsőségéhez kétség sem férhetett, Vanyola az ötödik helyről a második helyig lépett előre. A C osztályban Ganna-Döbrönte játékosainak nyakába került az aranyérem, a Pápai Termál FC csapatának az ezüst jutott, míg a gecseieknek tavalyi bajnoki címük után a bronzéremmel kellett megelégedni.
Ami a statisztikát illeti, a III/A osztályban 132 találkozón 656 gól született, a B csoportban 80 bajnokin 385 találat esett, a C osztályban 110 meccsen 537 alkalommal mattolták a kapust. Jelentősen nőtt a sárga és piros lapok száma, a 2010/2011-es bajnokságban a három osztályt egybevéve 1084 sárga és 146 piros kártyát mutattak fel a játékvezetők.
A napirendek között szerepelt Csík Ferenc megyei igazgató beszámolója, a sportvezető a 2011/2012. évi bajnoksággal kapcsolatos tudnivalók ismertetette volna. Azért a feltételes mód, mert mint kiderült, az igazgató semmi érdemleges, a jelenlévők számára használható információval nem tudott szolgálni a következő szezonra vonatkozóan, még arra a kérdésre sem tudott választ adni, egyáltalán hány osztály indul augusztus 20-án. Csík úr közel 40 perces beszédében szóba került az MLSZ új alapszabálya, a Bozsik program, a megyei másodosztályú bajnokság, az edzőképzés, sőt még a magyar-holland mérkőzés is. Sajnos arra nem kaptak választ a jelenlévő egyesületi elnökök, edzők, hogy hova és milyen feltételekkel nevezhetnek, hány játékvezető lesz egy mérkőzésen ősszel, milyen költségekkel kell számolniuk az amúgy is anyagi gondokkal küzdő községi alakulatoknak. Ami az anyagiakat illeti, jó hír, hogy egy törvényjavaslat szerint a versenyeztetési díjakat (játékengedély, játékvezetők) csökkenteni fogja az MLSZ, legalább 50 százalékkal, ennek elfogadtatása folyamatban van.
Egy biztos, a csapatoknak július elejéig kell leadniuk a nevezést, hogy hova és milyen feltételek mellett, azt ennek a találkozónak a kapcsán lehetetlenség eldönteni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!