Sakk: Házi szezonzáró verseny


2011-06-13 16:16:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sakk: Házi szezonzáró verseny főképe
Hagyomány, hogy a Pápai SE sakk szakosztálya a szezon végén évadzáró sakkversenyt rendez. Idén sem volt ez másképp, a Pedagógus Művelődési Otthonban négy kategóriában hirdették meg a versenyt, felnőtteknek, középiskolásoknak, valamint az általános iskolák alsó- és felső tagozatosainak. Sajnos a nevezők száma miatt a kiíráson változtatni kellett.
- Mindössze 14-en ültek le az asztalokhoz, emiatt a lányok és a hölgyek egy kategóriába kerültek de természetesen külön értékeljük őket – mondta Kiss Csaba a PSE szakosztályvezetője - a fiúknál az alsósoknál és a felsősöknél 6-6 résztvevő volt, itt mindkét csoportban körmérkőzésben bonyolítottuk le a versenyt, egyedül a férfiak mezőnyében csináltunk öt fordulós svájci sorsolást. A középiskolás fiú indulónkat, Király Botondot pedig a férfiaknál indítottuk. A visszafogott érdeklődés a nyaralásokkal, tanulmányi kirándulásokkal, egyéb elfoglaltsággal magyarázható. Mivel úgynevezett ’schnell’ versenyt rendezünk, ami azt jelenti, hogy 15 perces gondolkodási idő van, annyira nem jönnek ki az erőviszonyok, de általánosságban elmondható, hogy megvannak a favoritok.

A PSE sakk szakosztálya idén jól helytállt a bajnokságokban, a nyolccsapatos megyei első osztályban az ötödik hely megszerzése mellett, a második vonalban is tudtak csapatot indítani, emellett az általános iskolai bajnokságban a negyedik helyen zártak.

Eredmények:
„A” csoport ( 1991-ben vagy előtte születettek)
Férfiak:
1. Buzás Gyula (Pápa) 4,5 pont
2. Kiss Csaba (Pápa) 3,5
3. Mezei Zsolt (Pápa) 3,5
Nők:
1. Módné Som Diána (Vaszar) 3 pont
2. Böröczky Tamásné (Pápa) 2 pont

„B” csoport (1992 január és 1995 december között születettek)
Lányok:
1. Póczik Liza (Nemesgörzsöny) 4 pont
Fiúk:
1. Király Botond (Pápa) 2 pont

„C” csoport ( 1996 január és 1999 december között születettek)
Lányok:
1. Németh Tímea (Pápa) 3 pont
2. Szalóky Adrienn (Nemesszalók) 3 pont
Fiúk:
1. Wittmann Márk (Vaszar) 4,5 pont
2. Varga Dominik (Pápa) 3,5
3. Andrei Gavrila (Pápa) 3

„D” csoport ( 2000-ben vagy később születettek)
Lány:
1. Pekárdi Sára (Pápa) 0 pont
Fiúk:
1. Margl Roland (Pápa) 4,5 pont
2. Pénzes Boldizsár (Vaszar) 4
3. Németh Márton (Pápa) 3,5

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!