Megnyílt a Várkertfürdő strandja - átadták a Nagy tappancs medencét


2011-06-11 20:08:54  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Megnyílt a Várkertfürdő strandja - átadták a Nagy tappancs medencét főképe
Ezekben a percekben zárta kapuit a Várkertfürdő strandja, de épp csak éjszakára, hiszen holnap 9 órától újra várja a szabadtéri fürdőzés szerelmeseit – és ez így lesz egészen az őszi strandzáróig. A létesítmény ma indította a 2011-es strandszezont, s mindezt az új „Nagy tappancs” medence átadása és gyermeknapi programok tették maradandó élménnyé.
Bár nem volt ma igazi strandidő, több száz vendég érkezett a reggeli órákban a fürdőbe, hogy a kicsik birtokba vehessék az új gyermekmedencét és kezdetét vegye az egész napos program. A 10 órakor kezdődött strandnyitón a kicsik Várkertfürdő feliratú szalagokkal állták körbe az új medencét, a vendégeket pedig Kovács Antal, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. elnök-vezérigazgatója köszöntötte.
-2003 óta - amikor a Várkertfürdő megnyitotta kapuit – minden évben fejlesztettünk valamit a létesítményben, az idei évi fejlesztéseink azonban minden eddiginél nagyobb léptékűek. Ennek egyik eleme a most átadandó „Nagy tappancs” gyermekmedence – mondta a létesítmény vezetője köszöntőjében és felhívta a figyelmet a még épülő új csúszdamedencére és a nagy strandmedencére, melyeket az idén nyáron szintén átadnak a vendégeknek.
-Örülünk, hogy eljutottunk idáig, hiszen nagyon hosszú papírháború előzte meg az építkezést, de szerencsére a város vezetése elkötelezett volt a fürdő fejlesztése mellett – fogalmazott Kovács Antal és hivatalosan is megnyitotta az idei strandszezont a Várkertfürdőben. A rendezvényen részt vett Unger Tamás alpolgármester, aki köszöntőjében a létesítmény fejlesztése mellett a város többi nagy turisztikai attrakciójára is felhívta a vendégek figyelmét.
-A pápaiak számára a strand megnyitása jelentette mindig is a nyár kezdetét. Így volt ez a régi Strandfürdő idején is és így van ez most is. Különleges év az idei a Várkertfürdő életében is, hiszen jelentősen bővül a komplexum és ez a beruházás illeszkedik a város turisztikai fejlesztései közé.
Az alpolgármester e fejlesztések közül az Esterházy-kastély főúri enteriőrének megnyitását és a Fő tér felújítását emelte ki a vendégcsalogató beruházások közül, majd minden jelenlévőnek kellemes időtöltést kívánt a fürdőben. Az ünnepélyes szalagátvágás után aztán felhangzott az „irány az új medence” kiáltás, a kicsik pedig birtokba vették a „Nagy tappancsot”. A programoknak azonban ez csak a kezdete volt, a gyerekeket és persze a felnőtteket vízi torna, az igazmondó juhász meséje, zenés interaktív műsor, Rudi bohóc szórakoztató előadása, a Balance Stúdió táncos bemutatója várta, dr. Áldozó Tamás polgármester pedig Várkertfürdővel kapcsolatos kvízjátékot játszott a gyerekekkel.
Az új gyermekmedence egyébként a „Kis tappancsnak” a nagytestvére, mely a 6-12 éves korosztálynak készült. Formája talp alakú, vízfelülete 200 m2, vízmélysége 45 és 90 cm között változik, és négy élményelem teszi különlegessé: a vízköpő víziló libikóka, a vízágyú, a vizet öntő pálmafa és a szökőkút. A medencét térkő burkolat veszi körül és puha pázsit övezi. A „Nagy Tappancs” annak az Európai Uniós projektnek a keretében épült meg, mely három új strandmedence és új gyógyászati központ létesítését teszi lehetővé a Várkertfürdőben. Az első elem tehát elkészült a beruházásból és mától fogadja a fürdőzőket éppúgy, mint a strand többi medencéje.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!