Győzelmével ezüstérmes a Lombard II az NB III-ban


2011-06-11 19:50:15  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Győzelmével ezüstérmes a Lombard II az NB III-ban főképe
Ma késő délután a Haladás II ellen búcsúzott a 2010/2011-es NB III-as bajnokságtól a Lombard II. A pápaiak számára volt tétje még az utolsó fordulónak is, hiszen egy hazai vereség és egy Hévíz győzelem esetén csak a bronzérem jutott volna az ősszel még hat ponttal az élen álló Lombardnak. Ahogy múlt héten, ezúttal is rengeteg volt a sérült a mieinknél, helyükön Nagy Mihály több ifjúsági játékost szerepeltetett. Az első pillanattól kezdve nagy taktikai harc folyt a pályán, a vendéglátók is jól kezdtek, 25 percig nagyjából azt történt a pályán, amit a hazaiak akartak. Ezt követően a Haladás magára talált, a mieink kissé szellősen védekeztek, és csak Hajgató kapuson múlt, hogy nem vonulhattak a vendégek egygólos előnnyel szünetre. A félidőben Nagy Mihály rendezte a sorokat hátul, így a védelemmel nem is volt gond a későbbiekben. A 65. percben egy játékvezetői tévedés miatt emberhátrányba került a Lombard, a játékvezető szerint Kiss Tamás szabálytalankodott a 16-oson belül, amiért a játékost kiállította a sípmester, értelemszerűen büntető következett. A labda mögé Radó András állt, ám jobb oldalra tartó lövését Hajgató bravúrral védte. Emberhátrányban sem elégedett meg az egy ponttal a Pápa, aminek meg is lett az eredménye, egy jobb oldali beadást követően a 76. percben Csepregi csúsztatott a hálóba 1-0. A folytatásban több találat nem esett, Hajgató bravúrjainak, a remekül teljesítő fiataloknak és a példás küzdeni akarásnak köszönhetően itthon tartotta a három pontot a Lombard II, amivel megőrizte második helyét a tabellán.

Nagy Mihály:
Jól kezdtünk, aztán érthetetlen módon visszaesett a játékunk, nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk. A szünetben sikerült rendet tenni a fejekben és egy nagyon masszív, roppant gyors, jól cselező, technikailag képzett csapatot győztünk le. A tavaszunkat figyelembe véve bravúr a megszerzett második hely, ebben a szezonban sérülések, eligazolások, egyéb problémák sújtottak minket. A szezon elején voltak morális és egyéb problémáink is, amin nagyon nehezen lettünk úrrá, volt, hogy nem is sikerült. Jövőre egy nagyon erős 20-21 év körüli magot meg fogunk tartani a mostani játékosokból, és a fiatalokkal és a visszajátszókkal karöltve vágunk neki a következő bajnokságnak.

Lombard II – Haladás II 1-0
(0-0) Gsz.: Csepregi

Lombard II:
Hajgató, Horváth, Borsos, Karácsony, Enyingi, Grőber, Kiss, Kaszás, Somogyi, Csepregi (’90 Király), Páli (’68 Tóth), vezetőedző: Nagy Mihály

Haladás II
: Dombó, Tar (’46 Hanzl), Szeles, Zsirai, Bodó, Németh, Gugcsó, Radó, Czafit (’58 Tóth L.), Dancsecs, Király (’68 Tóth D.), vezetőedző: Simon Attila

A forduló további eredményei:

Hévíz - MTE 1904 3-1
Répcelak - Badacsonytomaj-Tapolca 3-1
Celldömölk – Kőszeg 3-0
Sopron – Lipót SE 4-0
Büki TK - ZTE II 0-2
Várpalota – Balatonfüred 0-3
Sárvár – Csorna 3-2

Az NB III-as bajnokság végeredménye:
1. Sopron 71 pont
2. Lombard II 65
3. Hévíz FC 63
4. MTE 1904 53
5. Haladás II 52
6. Balatonfüred 50
7. Sárvár 48
8. ZTE II 45
9. Csorna 37
10. Lipót SE 34
11. Répcelak 34
12. Büki TK 32
13. Badacsonytomaj-Tapolca 32
14. Celldömölk 31
15. Várpalota 14
16. Kőszeg 10

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!