Átadták a pályát a gyerekeknek


2009-11-12 21:07:17  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


Átadták a pályát a gyerekeknek főképe
Ma délután 15 óra 30 perckor kezdődött el a Türr István Gimnázium és Kollégium, Komáromi úti kollégiumának labdapályájának átadási ünnepsége. A beruházás 12 millió forintba került és a Magyar Aszfalt Kft. volt a kivitelező. A gyermekeket Kovács Imre, területi igazgató, a Magyar Aszfalt Kft. képviselője köszöntötte, aki elmondta, nagyon örül neki, hogy egy ilyen nemes cél elérésében részt tudtak venni, és hogy a munkájukkal a fiatalok egészséges fejlődését tudták támogatni.

Dr. Kovács Zoltán, Pápa város polgármestere is köszöntötte a pálya fő használóit, a diákokat:

- A Kollégium vezetőjével, Rostáné Nagy Rózsával már régóta terveztük egy ilyen pálya megvalósulását, hiszen ebben a kollégiumban sok diák van és a lehetőségeik jelentősen le voltak korlátolva, hogy a tanításon kívüli energiáikat le tudják vezetni.

A polgármester nagyon fontosnak tartja a pálya megépülését, hiszen így a fiatalok nemcsak a hét öt napján, hanem a hét mind a hét napján is együtt lehetnek, majd hozzátette:

- Szükség van a test ápolására, nemcsak testápoló krémekkel, hanem a sporttal is, hiszen az teszi acélossá az izmokat.

A „helyi erők” szinte azonnal elfoglalták a pályát, és a focimeccsen a polgármester is részt vett, bírói szerepkört betöltve.
A pályát - mely 40 méter hosszú, 17 méter széles és labdafogó háló veszi körül - nemcsak a kollégium lakói, hanem a környéken lakó ifjúság is igénybe veheti mindenféle labdajátékra a kispályás focitól elkezdve, a kézi és röplabdán át.

Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!