Az igazmondó juhász - a Játékfesztivál legsikeresebb gyermekelőadásainak egyike volt


2011-06-05 21:53:16  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Az igazmondó juhász - a Játékfesztivál legsikeresebb gyermekelőadásainak egyike volt főképe
A Szó-és Kép Színpad ismét nagyszerű előadással szórakoztatta a gyerekeket a várkerti színpadnál a Játékfesztivál keretein belül. Az igazmondó juhász című zenés mesejátékot a társulat négy kiváló színésze, Rózsás Hajnalka, Balogh Adrienn, Janus Norbert és Csukárdi Sándor játszotta. Csukárdi Sándor, a társulat vezetője elmondta, hogy az idei év nagyon mozgalmas volt a társulat életében.
- Sok szereplésen, megmérettetésen vagyunk már túl. A lajstrom című vásári komédiával Mosonmagyaróváron jól szerepeltünk, országos ezüstminősítést kaptunk, valamint rendezői díjat hoztunk el vele. Fontos még az ajkai Aranydeszka fesztivál, ahol Moliere: Nők iskolája című komédiánkkal értünk el szép eredményeket, szintén országos ezüstminősítést. A 77 magyar népmeséből választott előadásunkkal a gyerekeknek szeretnénk kedveskedni, a darabban korhű reneszánsz ruhákban játszunk. Az előadás premierje Szigligeten, a várban volt nemrégiben - mesélte a rendező.
A Szó-és Kép Színpad több, kifejezetten gyerekeknek szóló mesejátékot is színpadra vitt már, mint például az Együgyű Jankót, az Erős Jánost, a Csalóka Pétert és egyéb ünnepi műsort is.  

Képek:

A társulatról:
A társulat 1998-ban alakult a pápai Jókai Mór Művelődési Központ kiscsoportjaként. Kezdetben szűk létszámmal és profillal, saját paródiaműsorokkal szórakoztatták a felnőtt közönséget. Az igazi arculatváltás 2000. évre tehető, mikor a csapat egyesületté fejlődött (T.M. Stúdió néven), tagsága jelentősen bővült, repertoárja pedig kiegészült a színpadi műfajok széles skálájával. Színjátszóik között amatőr és hivatásos előadók egyaránt megfordulnak, s a közös játék örömével, színvonalas műsorokkal állnak a nagyérdemű szolgálatába. Előadásaik főként Veszprém megyében futnak, de számos meghívásnak tettek már eleget megyén kívül, s játszottak már a határon túl is. Műsoraik 60-70 százalékát gyermekelőadások teszik ki. Ezek között is legnépszerűbbek bohócműsorok. Nem kevés egyéni és csoportos szakmai díjjal is dicsekedhet a csapat. Ezek zömmel megyei-, regionális-, országos-, nemzetközi színjátszó fesztiválok eredményei: egyéni színészi alakításért járó díjak, minősítések, rendezői-, szerkesztői díjak, de más jellegű kitüntetéseket is maguk mögött tudhatnak, mint például a 2001-ben elnyert Pro Cultura Díszoklevél. Gyermekműsoraik a bohócműsorokon kívül népi játékok, mesekomédiák, nagymesejátékok, ünnepi (Mikulásnapi, karácsonyi) mesejátékok. Természetesen a felnőttek szórakoztatásában is van elhivatottsága a csoportnak. A társulat egy újraszerveződés után jelenleg a Szó és Kép Színpad nevet viseli, s egyesületi formában kívánja fenntartani magát.
Forrás: http://www.szoeskep.hu/

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!