Rocklegendák a beat és rock hőskorából


2011-06-05 19:26:22  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Rocklegendák a beat és rock hőskorából  főképe
A Jókai Mór Művelődési Központban a Játékfesztivál ideje alatt a magyar rocktörténetről fotó- és relikvia kiállítás nyílt. A vándorkiállítás bemutatja a magyar beat- és rockzene fejlődését a hatvanas évektől kezdődően egészen napjainkig. Varga Miklós fellépő csizmája, Szakács Tibor bakancsa, Zselenc Zsöci László gitárhangolója, Sáfár József dob előlap szövete, Szigeti Edit napszemüvege és gitáros órája, Laux József dobverője és napszemüvege, Erős Attila és Alapi István fellépő nadrágja, de még Takáts Tamás szájharmonikája is helyet kapott a rock-kuriózumokat őrző tárlókban. A paravánokon szép emlékeket felélesztő koncertplakátok és kinagyított koncert felvételek, a rocktörténet legendás együttesei és énekei valamint a hangszerek (dob, orgona, basszusgitár, szólógitár) kiváló kezelőinek fényképei kaptak helyet. A kiállításon két festmény is látható, Munkácsi Zsolt alkotásai Radics Bélát, a gitárkirályt és Deák Bill Gyulát, a blues királyát mutatják be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!