Aprajafalva és Kalandfalva


2011-06-05 19:22:52  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Aprajafalva és Kalandfalva főképe
A Pápai Játékfesztivál idén a családokról és a gyermekről szól, s ezt a szlogent több program is igazolta. A hétvégén a Várkert hatalmas játszóházzá alakult, ahol nemcsak a kicsik érezhették jól magukat, a szervezők a felnőttek kikapcsolódására is gondoltak. Az utak mentén felállított sátrakban a Zabhegyező Gyermekanimátorok Egyesülete valamint a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete Kiscsillag képességfejlesztő játékokkal, különböző kézműves foglalkozásokkal és egy igazi kuriózummal, a hangszersimogatással várták a családokat.  A nagy sikerre való tekintettel két helyen is kipróbálhatták a póni lovaglást és a pónifogatot a legapróbbak, de az NYME Benedek Elek Pedagógiai Kar pápai képzésén résztvevő, szociálpedagógiai szakos hallgatók is megmutathatták tudásukat kézműves és játékos sátrukban. Nagyméretű vásznak invitáltak közösségi alkotásra minden érdeklődőt „A mi világunk” címmel, a kicsit nagyobbaknak pedig izgalmas feladatokat és különböző magaslati akadálypályákat kínált a Várkert kötélhíddal, mászófallal és csúszdával. A Retro Vidámparkban a régi korok játékait lehetett kipróbálni, a Zenepavilonnál elektromos kisautókkal egy kiépített pályán versenyeztek a született sofőrök, a Veszprém Megyei Önkéntes Centrum sátránál pedig nyitva állt a lehetőség mindenki előtt az önkénteskedésre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!