Amatőr táncosok produkciói a várkerti színpadon


2011-06-05 09:32:09  | cikk: HuHa  | 


Amatőr táncosok produkciói a várkerti színpadon főképe
 Az amatőr művészeti csoportok bemutatkozása évek óta hagyományos programja a Játékfesztiválnak. Nincs ez másként idén sem, énekesek, együttesek, táncosok kapnak/kaptak helyet a színpadon az idei rendezvényen is. A csoportok pedig szívesen részt vesznek a programon, hiszen a családtagokon, ismerősökön kívül a legszélesebb körben itt mutathatják be produkcióikat. Tegnap este a várkerti színpadon a táncé volt a főszerep. A műsorban a Crazy Dance TSE, a Black Bunny és Balance Stúdió fiataljai mutatták be a modern zenei irányzatokra készült látványos koreográfiákat. Az este harmadik fellépője a Jázmin Orientális Tánccsoport volt, tagjai gyönyörű ruhákban pörögve-forogva adtak ízelítőt a kelet varázslatos táncából. A 2009-ben megalakult csoport alapító tagja, Varga Boglárka így foglalta össze bemutatójukat:
- Bár a csoport két évvel ezelőtt alakult meg, évek óta táncolunk már hastáncot – vagyis orientális táncot, az első közös fellépésünk azonban 2009-ben volt. Az autentikus hastánc műfaját képviseljük, a modern irányzatok kevésbé jelennek meg előadásunkban, de show- és folklór elemeket alkalmazunk táncainkban. Repertoárunkat rendszeresen gazdagítjuk, saját koreográfiákat készítünk, amihez az inspirációt más csoportoktól, nagy nevű oktatóktól kapjuk.
Az orientális tánc a legnehezebb táncok közé tartozik. Sokan hiszik, hogy csak rázni kell a testet, de ennél sokkal többről van szó – magyarázta a hastánc lényegét Boglárka. A táncosoknak meg kell tanulniuk izolálni a testrészeiket, hiszen ennél a táncnál gyakran külön mozog a felső- és alsótest és a fej. Ez a tánc is rengeteg gyakorlást igényel, két-három év tanulás után jutnak el a táncosok addig, hogy produkcióik hitelesek legyenek a színpadon. A különleges mozgásvilágot bemutató, a kelet hangulatát idéző zenére táncoló Jázmin csoport szóló és közös táncokkal, kendős és botos koreográfiákkal varázsolta el a közönséget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!