2530 gól esett az idei kispályás bajnokságban


2009-11-12 20:19:17  | cikk:  | fotó: Haraszti Gábor  | 


2530 gól esett az idei kispályás bajnokságban főképe
Ma délután a Városi Sportcsarnokban díjazták a 2009. évi városi kispályás bajnokság legjobb helyezést elért csapatait. A pontvadászat során három osztályban 28 együttes méretette meg magát, melyek közül az Inter Thermo Kertváros, a Futrinka Utca és a Kertváros ünnepelhetett bajnoki címet. A játék színvonalára ugyan nem lehetett panasz, meccsenként átlagban 4,4 találat született, ugyanakkor egyes csapatok, az ellenféllel és a játékvezetőkkel szemben tanúsított viselkedése hagyott kívánnivalót maga után. Az indulatok oly mértékben elszabadultak egyes mérkőzéseken, hogy könnyen lehet, nem lesz játékvezető aki vállalná a tavaszi mérkőzések lebonyolítását. Az idei menetelésről Koncz Sándort, a Kispályás Bizottság elnökét kérdeztük.

- Tavasszal még nagy küzdelem volt az első osztályban a vezető pozíció megszerzéséért, őszre azonban már borítékolni lehetett az Inter-Thermo Kertváros győzelmét. Mindössze egyszer szenvedtek vereséget, ráadásul a keresztbeverések is nekik kedveztek, így végül 11 ponttal előzték meg a Kiliáni Ördögöket. A második vonal még ennél is simább volt, a Futrinka Utca nagyon kilógott a mezőnyből, 18 pontos előnnyel nyertek. Nekik érdemes lenne az első osztályban is megmérettetni magukat, mivel tavaly is hasonló előnnyel nyerték a kiírást. A senior bajnokság szorosabb volt, mint tavaly, a bajnok Kertváros tagjaként elmondhatom, hogy becsúsztak vereségek, így az utolsó két fordulóban tudtuk csak bebiztosítani az első helyet.

A Játékvezetői Bizottság vezetője és Koncz Sándor szerint is idén kirívóan sok volt a reklamálás és a durva játék, ezen a jövőben valamilyen módon változtatni kell.

- A tavaszi-őszi fordulóban 564 mérkőzést játszottak le a csapatok, kiállítás mindössze 2-3 volt, ami azért csalóka. Ennél jóval többnek kellett volna lenni, hiszen vannak öntörvényű, elszabadult gondolkodású játékosok, akik a játék hevében nem tudnak mérlegelni. Rendszeresek a megtorlás nélküli trágár kifejezések és a szokásosnál keményebb belépők. Sajnos már ott tartunk, hogy a játékvezetői gárdát kell meggyőznünk a folytatásról, mivel ilyen miliőben nem hajlandóak vállalni a mérkőzések levezetését.

Az Inter-Thermo vezetője Kun-Szabó Attila elégedett a szezonnal, hiszen egy mérkőzéstől eltekintve nem találtak legyőzőre.

- A tavaszt veretlenül hoztuk le, ősszel becsúszott egy vereség, mivel létszámbeli problémáink voltak. A csapatot sújtó sérüléshullámok miatt Forsthoffer Tibort és Jevgenyij Baranovot kértük meg, hogy járuljanak hozzá a csapat minél eredményesebb szerepléséhez. Jövőre borítékolhatóan nehezebb dolgunk lesz, ugyanis 5-6 játékos a senior bajnokságban folytatja, így esély nyílik a fiatal labdarúgók előtt a bizonyításra.

Bükki Balázs csapata - a Futrinka Utca - veretlenül végzett a másodosztály élén, ám azt egyelőre nem lehet tudni, hogy élnek-e a feljutás lehetőségével.

- Évek óta állandó a csapatunk, nagy játékosmozgás nem volt a csapatnál. Értelemszerűen a címvédés volt a cél, amit sikerült is véghez vinnünk, a záróforduló előtt ráadásul Vörösvári László révén sikerült a 200. gólunkat is megszerezni. Az idei bajnokságban véleményem szerint könnyebb dolgunk volt, sajnos a sportszerűtlen, sokszor szándékos durvaság rányomja a bélyegét a derbik hangulatára. Télen terembe vonulunk, szeretnénk egy-két nívósabb terembajnokságon is elindulni, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő. Szeretnénk erősebb, jobb csapatokkal az első osztályban a bajnoki címért küzdeni, de csak akkor, ha ennek meglesznek a kellő feltételei.

Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!