Látványos vadászkutya-bemutató a Várkertben


2011-06-05 08:12:16  | cikk: mo  | 


Látványos vadászkutya-bemutató a Várkertben főképe
Dr. Lukács Attila kisállatgyógyász és Maróti Béla, a Veszprém Megyei Agrárkamara vadászkutya bizottságának elnöke közreműködésével valósult meg az a látványos vadászkutya-bemutató, melyen három magyar vizsla, egy véreb és egy drótszőrű tacskó is megmutathatta tehetségét és természetesen fegyelmezettségét.
A produkció a vizslák bemutatkozásával kezdődött, a vadászebeknek nyulat és fácánt kellett apportírozniuk, a legfontosabb szabályokat betartva. A lényeg, hogy a kutya azonnal a szájába vegye az elejtett vadat és a legrövidebb úton gazdájához vigye. A bemutató feladatok között szerepelt egy a gyorsaságot mérő produkció is, vezényszóra a három vadászkutya egyszerre startolt az elejtett vadért, a legügyesebb megkaparintotta, ám a jutalmazó simogatásra mindegyik vágyott, így néhány másodperces közelharc alakult ki a vadért.
A vérebnek és a tacskónak más feladat jutott. E két fajta a sebzett nagyvad utánkövetését szemléltette a közönség előtt, méghozzá igazi vaddisznóbőrrel.
Maróti Béla elmondta, az ebtenyésztők megyei egyesülete és a vadászkamara nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az embereket közelebb hozzák a jól nevelt és szép kutyához. Mert külön-külön egyik sem ér semmit. A szakember szerint nincs annál bosszantóbb, amikor egy kutya, szépnek szép, csak egyszerűen olyan neveletlen, hogy mindig csak a gond van vele. Ezen a helyzeten szeretnének változtatni, ehhez pedig a legjobb reklám a jól dolgozó, engedelmes kutya. Mint tegnap a bemutatón.    

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!