Átadták a Vajda Péter lakótelepi Gyermekorvosi rendelőt


2009-11-12 14:30:11  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


Átadták a Vajda Péter lakótelepi Gyermekorvosi rendelőt főképe
Ma délelőtt 11 órakor adták át a Vajda Péter lakótelepi Gyermekorvosi rendelőt. A rendelő felújítása egy városi projektnek a része, melynek keretén belül több alapellátási intézmény is megszépült, megújult a közelmúltban. Dr. Áldozó Tamás alpolgármester megnyitó beszédében azt mondta, a rendelő felújítása alkalmat teremtett arra, hogy a környező terület egy központi beszélgető hely, a találkozások helyévé váljon.

- Aki látta a rendelőt ezelőtt egy évvel, az most láthatja, hogy alapvetően megváltozott az egész környezet is.

Ennek a beruházásnak keretén belül, a rendelő bölcsödéhez való kapcsolódásával született meg az a lehetőség, hogy a bölcsödét egy kisebb csoportszobával kibővítették.

- Ma, amikor egyre nagyobb az igény, hogy az egyes települések egyre több óvodai férőhelyet biztosítsanak, különösen meg kell ezt becsülni, hiszen vannak Magyarországon olyan települések is, ahol egyáltalán nincs bölcsőde. Pápa jó úton halad, hiszen mi lehetőséget biztosítunk a munkába visszatérő anyáknak arra, hogy jó és biztonságos helyre vihesse el csemetéjét- mondta az alpolgármester.

Az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat 160 négyzetméteren született újjá és 50 négyzetméter alapterülettel bővült a Fenyveserdő Bölcsőde. A közterület kialakításnak hozzávetőlegesen három millió forint volt a költsége. Az orvosi rendelő és a bölcsőde korszerűsítése közel ötven millió forintba került.

A szalagok ünnepélyes elvágása után, dr. Kovács Zoltán, polgármester és dr. Áldozó Tamás alpolgármester átadták a felújított épületet, ezt követően a jelenlévők megtekintették az orvosi rendelőt és a védőnői szolgálat helyiségét, majd a felújított bölcsödét.

Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!